El Feliu Formosa més personal, a la seu nacional d’Òmnium

Actualitat

15/11/05 (Redacció ÒC) Òmnium Cultural anuncia que l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha iniciat amb la nostra entitat el programa Voluntaris per la Llengua amb un voluntari d`origen argentí, Fabricio Grana. Aquesta iniciativa, que va néixer l`any 2002 a Cornellà, consisteix a posar en contacte una persona que parli català amb una altra que no ho faci i que tingui la voluntat d`aprendre`l. Els Voluntaris han de destinar una hora setmanal a conversar en català, aquestes trobades es realitzen al llarg de 10 setmanes en horaris concertats entre la parella. La iniciativa pretén que totes les persones que viuen a Catalunya tinguin l`oportunitat de conèixer el català i que s`hi puguin expressar. El programa també té la intenció d`aconseguir un enriquiment cultural mutu fent conviure persones de cultures diverses per conèixer-se i entendre`s millor. Vol que el català sigui la llengua de relació habitual entre tots els catalans, independentment de la seva procedència geogràfica o social. Amb aquesta notícia Òmnium Cultural vol engrescar tota la població, i en especial les persones nouvingudes, a participar del programa de Voluntaris per la llengua per tal de donar un impuls al català davant els nous reptes de la societat. Per a més informació sobre els Voluntaris per la Llengua Per a més informació: AVUI E-Notícies laMalla.net

15/11/05 (Redacció ÒC)
La segona sessió dedicada a Feliu Formosa en el cicle Poetes del Carles Riba va permetre descobrir la faceta més personal de l’escriptor de Sabadell. Juntament amb Joan-Elies Adell, que la setmana anterior havia comentat les seves impressions sobre el món poètic de l’autor, va fer un repàs, en clau personal d’alguns dels seus poemes més interessants, ‘records molt aleatoris’ de la seva vida, com ell mateix ho va definir.
Amb aquests records, Formosa va explicar detalls de la seva infantesa, marcada per la dura postguerra a la ciutat de Sabadell, la lluita antifranquista o la dolorosa pèrdua de la seva dona, entre d’altres episodis retratats en els seus poemes.
El proper dilluns 21 de novembre, el cicle Poetes del Carles Riba rebrà la visita de Sebastià Alzamora que repassarà l’obra Càbales del call, de Bartomeu Fiol.