L’exposició ‘Presos Polítics a l’Espanya Contemporània’ a la Seu, colpeix els visitants

Actualitat

L’exposició Presos Polítics a l’Espanya Contemporània, de Santiago Sierra, que Òmnium Alt Urgell va obrir al públic del 15 al 19 de gener a la sala La Cuina de la Seu d’Urgell, sacseja els visitants.

Es tracta de 24 fotografies pixelades de rostres de persones que l’autor considera presos polítics. Al peu de cadascuna de les imatges es descriu les circumstàncies personals de cada individu i fan pensar en les condicions actuals de la justícia espanyola envers a la llibertat d’expressió.

Aquesta exposició va ser censurada en la darrera edició de la fira ARCO de Madrid per motius polítics, el que suposa una vulneració flagrant de la llibertat ideològica i d’expressió. És per això que Òmnium Cultural ha pres aquesta exposició com a icona de reivindicació contra la censura. L’exposició ha tingut una gran afluència de visitants, així com la inauguració, en la que van assistir-hi una seixantena de persones que van poder escoltar el colpidor testimoni de Pablo Mayoral, pres i torturat durant el franquisme.