Òmnium denuncia un nou muntatge de l’Estat per reprimir l’exercici de drets i llibertats fonamentals

Actualitat

Mauri de los Ríos: “Sortirem al carrer tants cops com calgui per defensar drets com el d’autodeterminació i el rebuig a la persecució de la dissidència política”

Òmnium Cultural ha denunciat aquest matí que el judici al regidor de Badalona, Jose Téllez, és un “nou muntatge de l’Estat” per reprimir l’exercici de drets i llibertats fonamentals. En aquest sentit s’ha expressat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri de los Ríos, que ha volgut acompanyar Téllez al judici que ha començat a la Ciutat de la Justícia. La fiscalia demana sis mesos de presó i inhabilitació per un presumpte delicte de desobediència greu a l’autoritat, per haver recuperat uns cartells que la Guàrdia Urbana de Badalona havia requisat abans del referèndum de l’1 d’Octubre.

Des de la Ciutat de la Justícia, Mauri de los Ríos ha afirmat que és molt greu que “per penjar uns cartells a favor de la democràcia, puguis acabar a la presó”. “Alguna cosa funciona molt malament”, ha afegit. “Sortirem al carrer, pacíficament i tants cops com calgui, per defensar drets com el d’autodeterminació i el rebuig a la persecució de la dissidència política”, ha dit. El vicepresident d’Òmnium Cultural ha defensat que “tant Téllez com Cuixart van defensar pacíficament el dret a la llibertat d’expressió d’uns ciutadans que penjaven cartells”.  Per tot això, ha conclòs, “avui diem el mateix que dirà el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, el dia del seu judici: ho vam fer i ho tornaríem a fer”.

Hores abans del judici, el mateix Cuixart ha transmès un missatge de suport al regidor de Badalona: “Estimadíssim Jose Téllez, no hi ha presó per aturar tanta democràcia. No passaran!”, ha dit mitjançant el seu compte personal de twitter.