Autocar a Perpinyà – cloenda del Correllengua 2005

Actualitat

(27/10/05) Redacció ÒC Aquest dijous 27 d`octubre, s`ha presentat a la seu nacional d`Òmnium Cultural la Plataforma Respecte per Catalunya, una representació de diverses entitats de la societat civil que pretén fer un seguiment del procés d`aprovació del nou Estatut de Catalunya, al qual dóna suport. Jordi Porta, president d`Òmnium, ha remarcat que Respecte per Catalunya vol “mostrar públicament que el nou Estatut no és una ocupació única i exclusiva del Parlament català, com s`ha dit en certes ocasions, sinó que el món cívic també s`hi interessa i el defensa”. Porta ha destacat que la Plataforma Respecte per Catalunya dóna suport al text aprovat pel 89% de la representació parlamentària de Catalunya i reclama que el Congrés de Diputats mantingui el text, respectant la voluntat àmpliament majoritària del Parlament de Catalunya. Segons el president d`Òmnium, la Plataforma sorgeix d`una autoconvocatòria de les entitats que la constitueixen i es crea per intercanviar informació i prendre decisions col·lectives quan es consideri oportú. La Plataforma Respecte per Catalunya, que en el dia d`avui està constituïda per vint-i-quatre entitats, està oberta a totes aquelles entitats que s`hi vulguin adherir. Porta ha explicat que la iniciativa també té l`objectiu de “connectar amb els sectors de la resta de l`Estat que no estan d`acord amb la campanya mediàtica que s`ha organitzat contra l`Estatut “. És per això, ha explicat Porta, que des d`Òmnium s`està treballant per organitzar un acte a Madrid el dia 2 de novembre, coincidint amb el debat d`admissió a tràmit del text al Congrés de Madrid, al qual s`estan adherint professionals, empresaris, sindicalistes, escriptors, intel·lectuals i artistes que volen expressar el seu suport al projecte d`Estatut.

El dissabte 5 de novembre, a Perpinyà, s’hi clourà el Correllengua. Des d’Igualada organitzem unautobús per assistir-hi.

El preu de la sortida és de 25 euros (viatge + entrada al festival musicalRellamp!), i es poden fer les inscripcions fins el dia 1 de novembre a LaKaserna-Punt d’Informació Juvenil (Travessera de Sant Jaume, s/n).

El proper dissabte 5 de novembre es clouran els actes del Correllengua d’enguany a la ciutat nordcatalana de Perpinyà. Un any més, des d’Igualadas’ha organitzat un autocar per tal de facilitar l’assistència de tothomqui ho desitgi a tots els actes, que aplegaran gent del nord i del sud, enuna jornada de reivindicació per la llengua i la cultura catalanes.

L’autocar sortirà a les 7 del matí de la plaça de Catalunya d’Igualada endirecció a la Catalunya Nord, on es realitzarà fins al migdia, i com ja éstradicional, una petita visita a un lloc simbòlic: l’any passat fou laPorta dels Països Catalans i l’Ajuntament de Salses, i enguany visitaremlapoblació de Bao i la seu d’Aire Nou de Bao -una entitat que treballa de valentper la nostra llengua i cultura des del nord, i que acull entre d’altresels Castellers del Riberal.

Tot seguit, s’enfilarà cap a Perpinyà, per tal de participar a l’exhibiciócastellera, a la festa infantil i un seguit d’activitats prèvies a l’inicide la manifestació. A les 4 de la tarda, s’iniciarà la manifestació des dela Plaça Catalunya de Perpinyà, amb la participació inclosa de diferentscolles de cultura popular i de persones provinents d’arreu dels PaïsosCatalans, que recorreran els principals carrers de Perpinyà, per acabarfinalment amb els parlaments dels organitzadors davant del Castellet.

Seguidament hi haurà una cercavila que conduirà als assistents cap alPalau d’Exposicions de Perpinyà, on tindrà lloc el festival Rellamp!, a2/4 de 8 del vespre. Aquest festival acollirà les actuacions delsmúsics nordcatalans Pascal Comelade&Enric Casassas, els populars ObrintPas, la Fera Ferotge versionant temes d’Ovidi Montllor, i un grupsorpresa.Un cop acabat el concert, l’autocar tornarà cap a Igualada, on es preveuque arribi aproximadament cap a les 3 de la nit.

S’anima doncs, de forma especial a tothom qui ha organitzat, col·laborat,o bé participat en alguna de les moltes activitats que s’han vingutrealitzantarreu de l’Anoia en el marc del Correllengua 2005, a aprofitar aquestasortida organitzada per a viure el final d’aquesta iniciativa a laCatalunya Nord, ja sigui per primer cop o per repetir un any més.