Es tanca el cicle sobre Josep Pla

Actualitat

El dissabte 5 de novembre, a Perpinyà, s’hi clourà el Correllengua. Des d’Igualada organitzem un autobús per assistir-hi.El preu de la sortida és de 25 euros (viatge + entrada al festival musical Rellamp!), i es poden fer les inscripcions fins el dia 1 de novembre a La Kaserna-Punt d`Informació Juvenil (Travessera de Sant Jaume, s/n).

(26/10/05) Redacció ÒC

El passat dimarts 25 d’octubre s’acabava, a la seu nacional d’Òmnium, el cicle dedicat a la vida i obra de l’escriptor Josep Pla. L’acte va poder comptar amb la presència del patró de la Fundació Josep Pla, Xavier Pla; l’escriptor Jaume Subirana, el cantant Raimon i el crític literari Josep Maria Castellet.
L’acte va tenir, com ha estat habitual durant tot el cicle, una notable presència de públic, i s’hi van poder escoltar nombroses anècdotes personals que van tenir a Pla de protagonista juntament amb alguns dels presents a la taula d’ahir. Una de les intervencions més destacades va ser la del cantant de Xàtiva Raimon, que va llegir una carta personal que havia escrit el mateix dia que morí Pla. En ella explicava algunes de les experiències que va viure amb l’escriptor empordanès i que retrataven perfectament el caràcter peculiar de Pla.
D’altra banda, Josep Maria Castellet, que també va fer una lectura d’un escrit personal redactat anys enrere, va desvetllar alguns dels aspectes més curiosos que van envoltar la polèmica no adjudicació del Premi d’Honor a Pla. El crític, que va formar part del jurat que atorgava el Premi, va assegurar que ell sempre havia apostat per l’escriptor, juntament amb Fuster, però que el jurat, ‘sense cap mena de pressió per part de la directiva d’Òmnium’ no ho havia considerat ‘adequat’, ‘decisió que sempre he considerat equivocada’, va afirmar.