Interposen una sol·licitud administrativa a la Generalitat per garantir l’etiquetatge en català

Actualitat

14/12/05 (Redacció ÒC) El Petit Príncep explicat a la meva néta, Els viatges del Xef i Vint mil llegües pel Club Sant Jordi són els tres llibres premiats amb la primera edició d` El llibre de la meva vida, atorgat per la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya. Aquest concurs literari reuneix una persona de seixanta anys o més amb una nena o nen menor de 12, el primer s`encarrega d`escriure un relat infantil, mentre que el segon realitza les il·lustracions del llibre. Josep Víctor i Irina Gay són els autors de l`obra El Petit Príncep explicat a la meva néta, Josep Roura i Neus Riera són els autors d` Els viatges del Xef i Jacint Vila i Àlex Casajuana han escrit l`obra Vint mil llegües pel Club Sant Jordi. Els premis es van lliurar públicament a la Seu d`Urgell el passat 14 de desembre.

13/07/07 (Redacció ÒC)
Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, l’Associació de Defensa de l’Etiquetatge en Català i Consum Català van presentar ahir al registre de Presidència una sol·licitud administrativa per reclamar el compliment de la legislació per l’etiquetatge en català. El motiu de la presentació d’aquest escrit és la preocupació d’aquestes entitats pel fet que el Govern no acompleix la Llei 3/1993, de 5 de març del 93, de l’Estatut del Consumidor. En virtut d’aquesta ja fa més de 12 anys que el català hauria d’ésser obligatori en l’etiquetatge de productes, en igualtat de condicions com ho és la llengua castellana a Catalunya.
Les entitats denunciants van censurar la ‘inactivitat de l’administració’ en aquest aspecte i van avisar que si no es rep una resposta no descarten presentar un recurs contenciós administratiu als tribunals.

Per a més informació:

Volen que el govern garanteixi el català a les etiquetas (AVUI)

Les entitats culturals i socials catalanes oficialitzen la reclamació a la Generalitat per l’etiquetatge en català (Racó Català)

El Govern no fa res sobre l’etiquetatge en català (E-notícies)

Reclamen que la Generalitat faci efectives les seves competències per obligar a etiquetar en català (Tribuna Catalana)