Èxit de visitants en la Fira del Consum Compromès a Sant Cugat.

Actualitat

Promoguda per Òmnium Cultural ha servit per divulgar les alternatives plurals i respectuoses amb el país, de proveïdors dels serveis generals com la llum, el gas, la telefonia i les assegurances.

Més de 3.200 persones varen visitar la primera Fira de Consum Compromès a Sant Cugat del Vallès, el passat dijous 6 de desembre al Pavelló 2 de la rambla del Celler, superant així les expectatives de l’organització.
Òmnium Cultural de Sant Cugat del Vallès, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre les tries en el consum dels serveis bàsics d’una llar i potenciar la pluralitat d’empreses catalanes èticament responsables, respectuoses amb el medi ambient i compromeses amb el país, va promoure l’organització de la fira. El projecte ha comptat amb la implicació de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana, a Sant Cugat del Vallès), la juvenil ANJI (Assemblea Nacional de Joves Independentistes), l’ADIC (Assemblea en Defensa de les institucions catalanes), l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i la XES (Xarxa d’Economia Social i
solidària).
El dijous, 6 de desembre, al Pavelló 2 de la rambla del Celler, i des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, de forma ininterrompuda, 16 empreses dels sectors bàsics (electricitat, gas, telefonia, finances, assegurances o habitatge) han informat de la seva alternativa de servei a les grans empreses oligopolístiques, que tanta presa s’havien donat en canviar la seu social amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Les empreses participants, varen ser seleccionades pel comitè organitzador, que va convidar empreses catalanes èticament responsables, respectuoses amb el medi ambient i compromeses amb el país. De la llarga llista d’empreses que complien els requisits, varen poder assistir: CatGas (i CatLlum), Factor Energia i Som Energia (en els serveis bàsics de llum i gas); Petrolis Independents (en el sector de carburants); Fibracat, Parlem i Som Connexió (en telefonia); MútuaCat i Arç Cooperativa (en assegurances); Catalana de Serveis Financers i Coop 57 (en serveis financers); Som Mobilitat i Mensakas (en mobilitat); Arq Bag (en habitatge) i Opcions i Cal Temerari (en serveis d’emprenedoria cooperativa).

En acabar la fira, els expositors ens varen expressar la satisfacció per l’èxit de participació, atès que havien recollit les dades personals de 712 persones interessades en canviar d’empreses proveïdores de serveis a la llar. En el transcurs de la fira es varen formalitzar 221 altes.

Al llarg de les hores de la fira es va condicionar un espai per a la presentació de les propostes de les empreses i de debat sobre el model econòmic, amb la intervenció de les entitats organitzadores. Es varen realitzar, també, tallers de suport als presos i exiliats polítics.

El projecte ha estat possible pel gran nombre de persones voluntàries que s’hi ha implicat (més de 100). Gràcies a elles, les tasques varen ser fàcils, com la més feixuga de condicionar de matinada, l’ús del Pavelló 2 com a espai firal, que havia estat cedit per l’Ajuntament.
Els socis d’Òmnium Cultural podeu consultar la Guia dels expositors a la Fira de consum compromès en l’enllaç http://https//www.omnium.cat/ca/fira-del-consum-compromes . Si esteu interessats en canviar de companyia en la provisió dels serveis de llum, gas, telefonia o assegurances podeu enviar-nos un correu a [email protected] i us assessorament en les preguntes que tingueu.
Gràcies.