Crònica de la passejada per la prehistòria i la història de Sant Pacià

Actualitat

El passat diumenge 6 de desembre, en el marc de la festa major de Sant Andreu de Palomar, Òmnium Sant Andreu va organitzar -amb la col·laboració del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias– una passejada històrica per la prehistòria i la història de la Parròquia de Sant Pacià.

La visita fou un èxit i va convocar al voltant d’un centenar persones. De la mà de l’historiador Jaume Seda, vam poder assistir a una completa explicació de la història de Sant Pacià, des dels seus inicis el 1881, quan es va inaugurar la capella del convent de les religioses de Jesús Maria, passant per les diferents etapes de la història, com els fets de la Setmana Tràgica del 1909, la guerra civil i aturant-se especialment en l’empremta que el treball de l’arquitecte Antoni Gaudí va deixar, en forma de magnífics mosaics que fins ara no s’havien valorat prou.

També es van visitar totes les capelles de la Parròquia, des de les quals es gaudeix d’una perspectiva diferent del temple. Malauradament, a conseqüència de la gran afluència d’assistents i per motius de seguretat, no es va poder pujar al campanar. És per això que properament es programaran visites, en grups reduïts, concertant-les prèviament a través del formulari de preinscripcions que us adjuntem.

Passat festes ens posarem en contacte amb les persones interessades.