Diada festiva i reivindicativa a Badalona

Actualitat

16/09/05 (Redacció ÒC) Òmnium, que des del primer moment ha format part del nucli impulsor de la iniciativa, felicita el treball portat a terme per l`Associació PuntCat i celebra la decisió de l`ICANN d`aprovar el domini .cat per a la comunitat cultural i lingüística catalana. Per a l`entitat, l`aprovació d`aquest domini significa un reconeixement de la nostra llengua i cultura i un pas important vers la seva normalització. Òmnium insta els catalans a registrar el domini .cat i a utilitzar el català com a llengua dels seus portals a fi de situar la nostra llengua al costat d`altres llengües del món.

[13/09/2005]El caràcter festiu i reivindicatiu va marcar la Diada Nacional de Catalunya. Ladelegació d’Òmnium Cultural Badalona va fer la ofrena a les 11:00 del mati a LaPlana just després que s’interpretés l’Himne Nacional de Catalunya, ElsSegadors.

Tambévam ser-hi presents amb una paradeta amb obsequis per participar dels actes aBadalona per commemorar la derrota que va patir Catalunya el 1714 a mans de lestropes espanyoles de Felip V de Borbó. L’onze de setembre de 1714.

Pocdesprés vam poder gaudir de l’actuació dels castellers de Badalona, moltaplaudida pels badalonins que s’hi va congregar.

Lafesta va continuar per la tarda a l’Arc de Triomf de Barcelona en la Festa perla llibertat amb actuacions del valencià Miquel Gil, els constantins Els Pets iels barcelonins Cheb Balowski.