Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics a la plaça de la Vila de Gràcia del dia 19 de novembre de 2018

Actualitat
Amb la participació de les Pallasses per la República i amb dues cartes plenes d’emoció, tendresa i esperança.

Amb prop de cinc-centes persones, l’acte va començar amb cinc minuts de silenci i El cant dels ocells. Seguidament, Maria Clausó va llegir, en primer lloc, una carta que va escriure a Jordi Cuixart després d’haver anar a Lledoners amb l’obra del Teatre Gaudí Hipopótamos. I, en segon lloc, va llegir la carta de resposta que li va adreçar el president d’Òmnium Cultural. En totes dues cartes les concentracions de la plaça de la Vila de Gràcia hi són ben presents, i hi trobem emoció, tendresa i esperança. Podeu llegir-les aquí:
Carta de Maria Clausó
Carta de Jordi Cuixart

Després, van actuar set de les vuit components de les Pallasses per la República. Són de Vic, Campdevànol, Castellterçol, Taradell i Centelles i tenen en comú una professora de clown. Van néixer l’11 de setembre d’enguany en un autocar que anava a la manifestació de la Diada, on van decidir que volien contribuir en el procés català a través de l’activisme cultural.

Finalment, l’acte es va cloure amb la cançó No ens mourem d’aquí, una relació d’actes de la setmana (entre els quals es va destacar l’aniversari de la mort del dictador i la citació de Roger Español a la Ciutat de la Justícia), Els segadors i clams de “Visca Catalunya lliure!”. Un cop finalitzada la concentració, el CDR de Gràcia va llegir un text i va fer una acció amb avions de paper per reclamar a l’Ajuntament de Gràcia que torni a posar al balcó una pancarta per la llibertat dels presos polítics.

Els músics que van interpretar El Cant dels ocells, No ens mourem d’aquí i Els segadors van ser Jordi Fàbregas, Antoni Fornés i Jordi Rodríguez, amb les guitarres, Pep Fornés, i Jordi Martínez, amb les flautes dolces, Enric d’Armengol, amb el flabiol i el tamborí, i Jaume Olivé, Josep Maria Serrado i Cristina Bitlloch, amb els violins.

 

Vídeo de Gisela Closa (disculpeu els canvis d’orientació de la imatge)

 

Fotografies de Xavier Erruz

 

Les entitats sobiranistes de Gràcia convoquem una concentració setmanal cada dilluns a les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport dels represaliats. A cada acte hi convidem persones o entitats de diferents àmbits perquè ens presentin poemes, articles, cançons, cartes, etc. Si teniu propostes, les podeu enviar a [email protected]. Els músics esteu convidats a venir a tocar El cant dels ocells, No ens mourem d’aquí i Els segadors sempre que vulgueu.

Dilluns vinent, 26 de novembre, comptarem amb la participació de Xavier Antich, filòsof.

https://drive.google.com/drive/folders/1S4Xw0c3jby2ASSPxz3GF_b_UqUhsdH2X?usp=sharing