Celdoni Fonoll i la Flama del Canigó, premis al compromís cultural

Actualitat

Amb el lema «1705-2005: 300 anys del Pacte dels Vigatans. Ens en recordem!», el dissabte dia 10, la Comissió Onze de Setembre Osona organitza per tercer any la Marxa de Torxes, que enguany entronca amb el Pacte dels Vigatans.

Per segon any, Òmnium Cultural-Anoia atorga, amb el suport de diverses entitats i l’Ajuntament d’Igualada, uns premis al compromís cultural i nacional en motiu de la Diada acional de Catalunya. Aquests pretenen ser un reconeixement a la tasca feta per persones o entitats de la ciutat i la comarca en defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes. Enguany els premiats són:
· Premi a la trajectòria individual: el rapsode, poeta, músic, joglar i activista calafí Celdoni Fonoll
· Premi a l’entitat: Comissió igualadina de la Flama del Canigó

L’acte d’homenatge començarà a les 10 del vespre del divendres 9 de setembre a l’Ateneu Igualadí,amb la presència de la Coral Juvenil Xalest, un la lectura del manifestd’enguany per part de Jamal Bentaybb, un breu parlament a càrrec del’historiador i col·laborador de TV3 Oriol Junqueras i l’actuació delsBastoners de la Llacuna. El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, queacompanya Lluís Llach en la seva gira pels Països Catalans, clouràl’acte.

En l’edició de l’any passat, els premiats van ser el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit i el Club de Bitlles d’Igualada.