La Revolta de les Lleves

Actualitat

El diumenge 28 d’octubre es va fer la presentació de l’exposició “La revolta de les lleves”, al voltant dels fets de l’anomenada Setmana Tràgica. Aquesta exposició és la tercera de la sèrie Revoltes Populars, impulsada per Òmnium Ciutat Vella, elaborada conjuntament amb CultRuta i emmarcada en la campanya Lluites Compartides d’Òmnium Cultural.

Aquesta exposició, igual que les dues anteriors, s’ha elaborat amb la col·laboració de Cultruta, que s’encarrega de fer la recerca sobre el període històric seleccionat i de destacar-ne els fets més rellevants. La presentació va anar a càrrec d’Àngels Egea, de la Junta de Ciutat Vella i de Laura Beaumont, de Cultruta.

En els sis plafons informatius de què consta, aquesta exposició explica de manera sintètica les causes i el context en què es van produir els fets que van desembocar en la coneguda com Setmana Tràgica. En posar l’èmfasi en les causes i en el rerefons de revolta popular davant la injustícia del sistema de lleves imposat pel govern de Maura, de retruc, s’aporta una justificació pel nom de “Revolta de les lleves”.

A partir d’ara, l’exposició “La revolta de les lleves” es podrà veure en diversos punts de la ciutat que s’anunciaran puntualment.