Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics a la plaça de la Vila de Gràcia del dia 9 d’abril de 2018

Actualitat

Víctor Bonet Arbolí va recitar dos poemes seus, un de Blai Bonet i un altre de Carles Hac Mor.

L’acte va aplegar més de quatre-centes persones. Va començar amb cinc minuts de silenci seguits d‘El cant dels ocells, interpretat amb la guitarra de Jordi Fàbregas i les flautes dolces de Pep Fornés i Jordi Martínez. A continuació, Fermí Prat va llegir una carta que li havia enviat el conseller Joaquim Forn des de la presó d’Estremera. Tot seguit, el poeta Víctor Bonet Arbolí va recitar dos poemes seus ─A l’estat espanyol i Ca espiritual─, un poema de Blai Bonet i un altre de Carles Hac Mor. Finalment, hi va haver una segona interpretació d’El cant dels ocells, seguida del cant d’Els Segadors i d’aplaudiments i clams per la llibertat dels presos polítics i la República.

L’ANC, el CDR i Òmnium de Gràcia convoquem una concentració setmanal cada dilluns a les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Cada setmana convidem persones o entitats de diferents àmbits perquè ens presentin poemes, articles, cançons, cartes, etc. Si teniu propostes, les podeu enviar a [email protected]. Els músics esteu convidats a venir a tocar El cant dels ocells sempre que vulgueu.
 
Dilluns vinent, 16 d’abril, comptarem amb la participació de Joana Ventura, actriu.

Fotografies: Xavier Erruz.
Vídeos: Lola Capdevila.
Vídeo de l’acte sencer: Gisela Closa.