Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa

Actualitat

[10/06/2005] L’Assemblea general ordinària d’Òmnium Cultural de Badalona va aprovar per aclamació, dijous, 9 de juny, la memòria d’activitats 2004-2005, el pla de treball 2005-2006 i l’estat de comptes 2004.A més, va aprovar la nova junta directiva de l’entitat:Oriol Lladó, president.Lurdes Estévez, vicepresidenta.Carme Llobet, vicepresidenta.Blanca Sala, secretària.Ferran Sancho, tresorer.Oleguer Serra, vocal d’estratègia.Carme Padrós, secretària administrativa.Neus Ronda, Carme Yus, Mercè Campmany, Elisabet Gallard, Raül Vado, Jordi Lleal, Joaquim Vesa, Josep Maria Colell i Carles Amat; vocals.

La sardana és la dansa tradicional i popular més característica de les danses catalanes. La ballen un nombre indeterminat de balladors i balladores agafats per les mans, formant una rotllana.

La música de la sardana és interpretada per una cobla, que és una agrupació musical popular catalana, formada per onze instrumentistes, alguns dels quals toquen instruments típicament catalans, com la tenora, el tible, el flabiol o el tamborí. 

El poeta Joan Maragall va escriure:

‘La sardana és la dansa més bella
de totes les danses que es fan i es desfan;
és la mòbil magnífica anella
que amb pausa i amb mida va lenta oscil-lant’

dissabte, 27 d’octubre
a les 7 de la tarda
a la Plana de l’Om

          Grup Sardanista Nova Crida

Integrants del Grup Sardanista Nova Crida aniran ensenyant de manera didàctica els passos de la sardana a totes aquelles persones que ho desitgeu i us aniran guiant perquè aprengueu a ballar la dansa tradicional de Catalunya. Activitat gratuïta i oberta a tothom, organitzada conjuntament amb el Grup Sardanista Nova Crida.

Grup Sardanista Nova Crida

Més informació:
Diaridemanresa.com
Agenda Òmnium Cultural Bages

Amb el suport de:

Secretaria de política lingüística 
 
      Voluntaris per la llengua

Amb la col·laboració de:

CNL Montserrat