Marxa dels Vigatans · Organitzeu una columna de vigatans o maulets!

Actualitat

La sardana és la dansa tradicional i popular més característica de les danses catalanes. La ballen un nombre indeterminat de balladors i balladores agafats per les mans, formant una rotllana.La música de la sardana és interpretada per una cobla, que és una agrupació musical popular catalana, formada per onze instrumentistes, alguns dels quals toquen instruments típicament catalans, com la tenora, el tible, el flabiol o el tamborí. El poeta Joan Maragall va escriure:”La sardana és la dansa més bellade totes les danses que es fan i es desfan;és la mòbil magnífica anellaque amb pausa i amb mida va lenta oscil•lant” dissabte, 27 d`octubre a les 7 de la tarda a la Plana de l`Om           Integrants del Grup Sardanista Nova Crida aniran ensenyant de manera didàctica els passos de la sardana a totes aquelles persones que ho desitgeu i us aniran guiant perquè aprengueu a ballar la dansa tradicional de Catalunya. Activitat gratuïta i oberta a tothom, organitzada conjuntament amb el Grup Sardanista Nova Crida.

El dia 10 de setembre esperem a Vic columnes de vigatans i/o maulets d’arreu dels Països Catalans per a recordar la nostra voluntat de recuperació de les llibertats nacionals perdudes amb els decrets de Nueva Planta de 1707 i 1716.
La Comissió Onze de Setembre Osona ha fet una crida a organitzar columnes de vigatans i/o maulets per a venir fins a Vic la nit del 10 de setembre. Hi ha 5 columnes confirmades.

Com organitzar-ne una?

La columna ha de dur el nom de quelcom vinculat a la població que faci referència al bàndol austriacista de la Guerra de Successió o significatiu de la identitat catalana. Pot ser un personatge (per a Sant Hilari Sacalm, Josep Moragues), un fet (la batalla d’Almenar) o una cosa o objecte (la Fragata de Sitges). Com a complement, seria ideal -però no imprescindible- dur un distintiu referent a la denominació triada (un penó o estendard, un objecte…).

Si sou de fora de la Plana de Vic i voleu quedar-vos a dormir, feu-nos saber abans de dissabte 8 a les 2 de la tarda quants sereu, per a reservar-vos allotjament.

Afegiu-vos a una columna! Un autocar us hi acompanya de franc.

Per a inscripcions i més informació:

Comissió Onze de Setembre Osona
938852244
info[a]marxadelsvigatans.cat
www.marxadelsvigatans.cat