La plaça de la Concòrdia es vesteix de festa

Actualitat
Cobla Lluïsos

El divendres 12 d’octubre la plaça de la Concòrdia es va vestir de festa amb els actes de la programació de Festa major de les Corts. Òmnium Cultural les Corts hi va ser present amb els actes que va organitzar juntament amb l’Assemblea Nacional de les Corts i la Comissió festes plaça Concòrdia. Juntament amb altres entitats del barri, Òmnium les Corts va comptar amb la seva parada.

La festa va començar amb les sardanes de la Cobla Lluïsos i la plaça es va omplir de sardanistes. A continuació, es va celebrar el col·loqui, en el qual van participar Xavier Antich, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural, i d’Elisenda Romeu, membre de l’ANC. Va moderar el debat el periodista Joan Solé i va presentar l’acte en Marc Magrinyà, president d’Òmnium Cultural de les Corts.

El debat es va centrar en com materialitzar la república que prové del mandat de l’1-O, de com actuar després del 21-D, amb presos polítics i exiliats, i amb la manifesta desunió dels partits polítics independentistes. El debat va para especial atenció al fet que que l’1-O va ser l’acte de sobirania més important dels darrers tres segles i que es va aconseguir gràcies a una combinació insòlita de país, societat organitzada i voluntat institucional. També es va incidir en el tema dels representants electes, moment en què el debat va girar entorn el fet que haurien d’obeir el mandat popular i no desmobilitzar la societat civil. Finalment, Xavier Antich, en la cloenda va recordar Stuart Mill i una de les seves cites cèlebres: “Els pobles que han tastat la llibertat mai no hi renunciaran”.

Amb l’arribada de la nit, va ser el torn de les actuacions musicals. Un espectacular Mazoni va fer ballar i cantar tots els assistents que no es van poder resistir als seus ritmes electro-rock. Finalment, la música del grup Sense sal va acabar d’arrodonir una jornada sempre festiva al districte de les Corts.