300 persones omplen l’Auditori del Sucre en l’acte central de campanya de la delegació d’Osona

Actualitat

[11/02/2005] Fèlix Martí i Josep Camps vanargumentar dijous al vespre, al Museu de Badalona, les raons del NO a laproposta de tractat constitucional que es porta a consulta popular el pròxim 20de febrer. Martí, president honorari del Centre Català de la Unesco i Camps,vocal de la junta d’ÒC, van explicar, davant un centenar de persones els puntsbàsics de la campanya ‘Catalunya, país d’Europa, No a aquesta constitució’, quepromou Òmnium Cultural. Els dos ponents, que van ser presentats pelpresident de la delegació de Badalona, Oriol Lladó, van coincidir que l’actualtext és insuficient i inadequat per a una construcció europea sòlida iperdurable. ‘La realitat és tossuda, aquest tractat, que nega la realitat delspobles, no podrà aguantar gaire temps’, va subratllar Camps. Martí, per la sevabanda, va remarcar que el tractat és ‘una mala proposta per a Europa, no nomésper a Catalunya’. ‘Si els estats no renuncien, no hi haurà l’Europa forta queha de liderar la solució als grans reptes del món, la lluita contra la pobresa,el treball a favor del medi i la garantia dels drets humans i la diversitatcultural’, va valorar Martí. Dimecres que ve, 16 de febrer, a les 20hores, Òmnium Cultural tanca la campanya a l’Auditori de Barcelona, amb un granacte, obert a tothom, amb la participació de Josep Maria Terricabras, Pep Riera,Arcadi Oliveras i Jordi Porta. Aquest acte, al qual hi poden assistir socis,simpatitzants i ciutadans en general, es tancarà amb una actuació de LluísLlach.

Unes 300 persones van respondre a la crida de la delegació d’Osona i van assistir a l’acte central de campanya a la comarca d’Osona.
Dijous 10 de febrer, a les 21.00 h, l’Auditori Marià Vila d’Abadal es va omplir de gom a gom per presenciar l’acte organitzat per la delegació d’Osona d’Òmnium.

L’acte es va estructurar en tres parlaments, tres actuacions i l’emissió d’un video realitzat per Xevi Rovira. Els ponents, Jeroni Vinyet, Hèctor López Bofill i Joan Porta, van ser els encarregats d’exposar els motius pels quals Òmnium s’ha posicionat activament a favor del NO a aquest Tractat Constitucional.

Les actuacions de Pep Sala, Teatre de Guerrilla i Rafael Subirachs van continuar amb la tònica reivindicativa de l’acte, ja que Pep Sala va escollir el «No a les armes» per iniciar la seva actuació. Seguidament, els Teatre de Guerrila van aparèixer a escena fent una crítica molt dura però alhora molt divertida del Tractat constitucional. Finalment, l’acte va concloure amb l’actuació de Rafael Subirachs, qui, també amb un to molt reivindicatiu, va cloure la festa interpretant «Muntanyes del Canigó» conjuntament amb el públic assistent.

Des d’aquí volem agrair a tots els assistents la seva presència i suport a l’acte organitzat per la delegació d’Osona.