Fem república, acte unitari a Figueres el 10 de Setembre!

Actualitat

El proper 10 de setembre la Coordinadora de Figueres per la República portarà a Figueres Xavier Diez, Albano Dante Fachin, Mireia Boya i Josep Mª Terricabras que presentaran un acte que acabarà amb botifarrada popular gratuïta i concerts a càrrec de Els Delai i la Joina. A més, a la tarda es pintarà un mural davant la presó del Puig de les Basses.

Des de ja fa uns anys Òmnium havia muntat una marxa de torxes i una botifarrada popular el vespre abans de l’11 de setembre, ja que davant de les multitudinàries manifestacions dels darrers anys les activitats que es feien a Figueres per aquella data eren més petites. Per això, la marxa i el posterior sopar servien com un punt de trobada dels figuerencs i les figuerenques per fer quelcom pel dia 11 de setembre a la seva vila sense perdre la possibilitat d’anar a les grans manifestacions que les entitats independentistes (especialment l’ANC) han muntat.

Ja l’any passat la marxa de torxes no es va realitzar i enguany  s’ha volgut seguir repensant l’acte i com a resultat del treball conjunt de la Coordinadora de Figueres per la República (on hi col·laboren Òmnium Cultural Alt Empordà, l’ANC Figueres, CDR Figueres, ERC Figueres, CUP Figueres, Som Alternativa Figueres, La Forja Alt Empordà i PDeCat Figueres) ha sortit aquesta proposta d’acte que té com a voluntat reivindicar la situació política que estem vivint, centrant l’atenció en la festivitat de la diada i en les preses polítiques que encara estan injustament a la presó.

Per això, s’ha volgut estar en dos espais diferents però que se’ns dubte estan molt connectats per entendre el “Fem República”. En primer lloc, ens citarem a les 17h on el grafiter Pau Valls realitzarà un mural en una pancarta davant la presó del Puig de les Basses que per desgràcia s’ha erigit com un punt de trobada habitual, ja que hi tenim la companya Dolors Bassa internada de forma totalment injusta. D’aquesta manera es denunciarà la situació que està vivint i se li seguirà donant l’escalf que tant necessita. A més, aquesta pancarta serà portada posteriorment als actes que després es faran a la Plaça Josep Pla per posar de relleu com les dues accions estan molt connectades i així es portarà una mica del Puig de les Basses al centre de la festivitat.

En segon lloc, a la Plaça Josep Pla, a partir de les 20h davant el Teatre Jardí, podrem gaudir dels parlaments de Xavier Diez, Albano Dante Fachin, Mireia Boya i Josep Mª Terricabras i posteriorment hi haurà una botifarrada popular totalment gratuïta (enguany també comptarà amb opció vegetariana) i tancarem l’acte amb els concerts de Els Delai i de la Joina.

Esperem comptar amb la vostra presència i que el dia 10 de setembre els carrers de Figueres i la presó del Puig de les Basses segueixin essent un espai de trobada per seguir cridant per la justícia per les preses polítiques i per celebrar la vigília d’un altre 11 de setembre en la que segur que tornarem a fer sentir la nostra veu.

Organitza:

COORDINADORA DE FIGUERES PER LA REPÚBLICA