Silvestre Vilaplana guanya el I Premi de poesia Carme Guasch, convocat per Omicron

Actualitat

Santa Eulàlia de Riuprimer, Tona, Tavèrnoles i Sant Pere de Torelló són algunes de les poblacions on la delegació d’Osona realitzarà actes informatius sobre el Tractat constitucional, a part de Vic, on el dijous dia 10 s’hi celebràrà l’acte central de campanya a la comarca d’Osona.

[15/01/2005] L’editorial Omicron, nascuda aquest any a Badalona, va entregar el divendres, 14 de gener, en una sala d’assaig del Teatre Zorrilla plena de gom a gom el I Premi de poesia Carme Guasch, al qual s’havien presentat una cinquantena d’originals, a Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) per ‘Els colors del vent’.

Toni Soler, fill de la poetessa empordanesa, que va morir a Badalona l’any 1998, es va encarregar de presentar l’acte, en el qual els actors Rosa Gàmiz i Pep Zamora faran un recital poètic.

Amb la convocatòria del premi, l’editorial Omicron vol contribuir a la difusió i promoció de la poesia i de la llengua catalanes, tota vegada que reconeix la poetessa nascuda a Figueres el 1928. El premi consisteix en la publicació del llibre dins de la col·lecció Oasi de poesia d’Editorial Omicron, a més d’un premi en metàl· lic de 600 €.