Amadeu Gallart, guardonat amb el premi mossèn Albert Vives

Actualitat

Amadeu Gallart, guardonat amb el premi mossèn Albert Vives de periodisme 2017 en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu

Òmnium Cultural de l’Alt Urgell ha volgut reconèixer la tasca periodística d’Amadeu Gallart, que va estar guardonat amb el Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme 2017 el passat dissabte 2 de setembre, en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà. El premi, va ser entregat per Rafel Llobet i Martí, membre de la junta d’Òmnium Alt Urgell.

Gallart se suma així, a altres guardonats com ara RàdioSeu, Joan Aixàs Obiols, el Centre Català de Panteologia Miquel Crusafont, la Revista Cadí-Pedraforca, entre d’altres.

Mossèn Albert Vives (Oliana 1907 – Igualada 1992), va ser l’impulsor i el primer president d’Òmnium Cultural a l’Alt Urgell. El 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i va obtenir, també, la medalla Francesc Macià.

Amb una àmplia formació, va impartir classes de llatí, literatura, música i català al seminari i, el 1968, es convertí en professor de la Càtedra de Llengua Catalana Mossèn Pere Pujol.