El I Premi de Poesia Carme Guasch, convocat per Omicron, s’entregarà el 14 de gener a Badalona

Actualitat

I Premi Òmnium Cultural del Bages de Planificació Lingüística  Dins del marc dels Premis Lacetània, enguany Òmnium Cultural del Bages va convocar el Premi Òmnium Cultural del Bages de Planificació Lingüística, premi que es va fer extensiu a tot el territori dels Països Catalans, amb l`objectiu d`impulsar projectes que promoguin i potenciïn l`ús del català en diferents sectors de la societat i estimular aquelles persones o grups sensibilitzats per la realitat lingüística del territori a elaborar projectes de planificació estratègica que incideixin en l`augment de l`ús del català. El treball guanyador d`aquesta primera convocatòria ha estat La normalització lingüística a la Mancomunitat de la Vall del Vinalopó, del qual és autor Brauli Montoya Abat. El jurat del premi va considerar, entre altres, la qualitat d`aquest treball en el desenvolupament de la planificació d`un procés de normalització lingüística en una zona dels Països Catalans clarament descrita. El treball, que ofereix una base teòrica molt sòlida, amb una gradació d`objectius específics ben formulada i una tipologia d`àmbits sociològics ben emmarcats, parteix d`una anàlisi empírica i presenta una justificació del projecte molt ben argumentada, per la qual cosa es tracta d`un treball amb objectius assolibles, obert i ampliable, i que Òmnium Cultural del Bages farà arribar a les autoritats lingüístiques corresponents, tal com especificaven les bases, a fi que si aquestes ho creuen convenient, impulsin el projecte premiat. El premi, dotat per Òmnium Cultural del Bages amb 1.000 euros, va ser lliurat al guanyador en l`acte del lliurament dels Premis Lacetània i Bages de Cultura, a la Sala de Plens de l`Ajuntament de Manresa. L`acte va ser presidit per l`alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Valls; el subdelegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Sr. Josep Ramon Mora; la presidenta de la delegació del Bages, Sra. Delfina Corzan; el tinent d’alcalde delegat de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sr. Ramon Fontdevila, i l`alcalde de Castellbell i el Vilar, Sr. Isidre Badia.

[10/01/2005] L’editorial Omicron, nascuda aquest any a Badalona, entregarà el pròxim 14 de gener el I Premi de poesia Carme Guasch, al qual ja s’han presentat una cinquantena d’originals. Toni Soler, fill de la poetessa empordanesa, que va morir a Badalona l’any 1998, s’encarregarà de presentar l’acte, que es farà a la sala d’assaig del Teatre Zorrilla, a les 20.30 hores. Els actors Rosa Gàmiz i Pep Zamora faran un recital poètic.

Amb la convocatòria del premi, l’editorial Omicron vol contribuir a la difusió i promoció de la poesia i de la llengua catalanes, tota vegada que reconeix la poetessa nascuda a Figueres el 1928. S’atorgarà un sol premi a la millor obra presentada consistent en la publicació del llibre dins de la col·lecció Oasi de poesia d’Editorial Omicron, a més d’un premi en metàl· lic de 600 €.