Viu el Nadal en català amb diferents iniciatives, consultables a la xarxa

Actualitat

Davant la conclusió a què ha arribat la comissió d’experts constituïda per dictaminar el futur dels papers de Salamanca, Òmnium fa les següents declaracions:  – Òmnium Cultural valora positivament el dictamen, segons el qual es recomana al Govern espanyol el retorn a la Generalitat de Catalunya dels papers espoliats pel franquisme.  – Òmnium insta el Govern espanyol a ser coherent i a aprovar el dictamen en el proper Consell de Ministres, retornant els papers a la Generalitat de Catalunya i tancant així una qüestió que ja fa temps que hauria d’haver quedat resolta. – Òmnium felicita la Comissió de la Dignitat per la tasca tenaç i constant que ha portat a terme. www.vilaweb.com www.e-noticies.com http://www.tribunacatalana.org/noticies.php?idf=5377

[21/12/2004] Òmnium Cultural de Badalona us apropa diverses iniciatives a favor d’un Nadal en català. La campanya de Plataforma per la Llengua, a favor de joguines en català és una de les més destacades. El Consorci de Normalització Lingüística té una pàgina especial dedicada a jocs i joguines que és, igualment, força recomanable. Doneu-hi un cop d’ull aquí.

No oblideu passejar-vos pel Mer-cat, que aplega els comerços i empreses més sensibles al català, tot plegat organitzat en categories. Una visita imprescindible!

També és imprescindible la iniciativa de l’Associació de Defensa de l’Etiquetatge en Català (ADEC), amb la panera amb productes etiquetats en català. Aquí (atenció! no n’hi ha cap a la comarca!) podeu veure un llistat dels establiments on podeu adquirir-la.

També paga la pena citar, com ja vam fer l’any passat, la iniciativa de la delegació del Bages amb l’objectiu d’aconseguir la confecció de lots de Nadal amb productes etiquetats en català inicia la campanya "Mirem per casa!, Comprem productes etiquetats en català!". Per segon any, ÒC del Bages promou aquesta campanya a fi de sensibilitzar la població perquè compri productes etiquetats en català, exigeixi el català en l’etiquetatge i d’altra banda per reconèixer les empreses que ja ho fan i moltes vegades no veuen valorada la seva acció. Aquí en teniu més informació.

Finalment, volem donar notícia del comunicat públic que ha fet Jaume Vives, regidor d’ERC de Badalona a l’Ajuntament de Badalona convidant la ciutadania a apostar per productes etiquetats en català. En aquest enllaç podeu llegir la notícia que Vilaweb Badalona ha publicat sobre el tema.

No oblideu, per últim, que amb l’eslògan ‘Demana DVD i videojocs en català’ el Govern català impulsa la ‘Prestatgeria única’ per acostar als consumidors els productes audiovisuals en català. La Generalitat ha impulsat un nou sistema de presentació i venda de productes audiovisuals per augmentar-ne la disponibilitat en el mercat i garantir el dret de les persones consumidores d’accedir-hi en condicions d’igualtat amb altres productes.

La "Prestatgeria única" és un espai dins els locals comercials, amb imatge pròpia, on sempre s’hi podrà trobar els productes audiovisuals (DVD, vídeo i videojocs) en català que existeixen en el mercat.

Notícies relacionades:

ADEC
Tot Nadal 
Etnocat
Òmnium Cultural Bages
Racó Català