Divendres s’inaugura al Museu l’exposició ‘Badalona i les lletres catalanes al segle XX’

Actualitat

Un jurat format per Lluís-Anton Baulenas, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus, Jordi Estrada i Rafael Vallbona, tria aquesta obra entre les quatre finalistes.El premi, consistent en una escultura de Ramon Oms, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada entre la tardor de 2005 i la tardor de 2006.

[01/12/2004] Aquest divendres, 3 de desembre, a les 19.30 hores, s’inaugura a la segona planta del Museu de Badalona l’exposició ‘L’aportació de Badalona a les lletres catalanes’, produïda per Òmnium Cultural de Badalona i el Museu de Badalona en el marc dels actes de la 54 edició de la Nit de Santa Llúcia.

L’exposició mostra la contribució de Badalona en l’àmbit de les lletres i la literatura catalanes durant el segle XX –on destaca la presència de Pompeu Fabra o Marcel.lí Antich, veïns il·lustres de la Vila les primeres dècades del segle; o el naixement d’Edicions Proa’. Està comisariada per Joan Soler i Amigó i Jordi Moners i es podrà veure fins a finals el 28 de gener. L’exposició recull anècdotes i informacions inèdites, i aplega la major part de la producció literària editada a la ciutat durant el segle XX.

Després, els grups d’escolars que ho demanin, podran veure aquesta mostra acompanyats per un monitor guia.

Més informació, cliqueu sobre la imatge:

L'esdeveniment més important de les lletres catalanes tindrà lloc a Badalona el desembre de 2004