Premi de poesia Amadeu Oller

Actualitat

53è aniversari de la Festa Literària a la parròquia de Sant Medir (La Bordeta)

El proper dilluns 19 de juny, a les 20h, tindrà lloc al teatre de la parròquia de Sant Medir (La Bordeta) el 53è Festa Literària del Lliurament del Premi Amadeu Oller de Poesia.

La presentació anirà a cura de Francesc Mir i tot seguit es llegirà el veredicte del jurat. El poeta o poetessa guardonada farà una lectura dels seus poemes. Tot seguit Lluïsa Julià, escriptora, farà el seu discurs de la mantenidora, sota el títol “Semblances de Maria Mercè Marçal”.

Aquest premi de poesia, instituït fa 53 anys per la parròquia de Sant Medir, està destinat a poetes inèdits en llengua catalana que no hagin superat els trenta anys i que no tinguin cap obra editada de manera impresa o digital. Els cofundadors del Premi són Mn. Josep M. Vidal i Aunós i el Dr. Joan Colominas, assessorats per Joan Oliver (Pere Quart), Ferran Soldevila i Joan Triadú.

El premi consisteix en l’edició del llibre guardonat i el jurat està format per David Castillo (president), Maria Isabel Pijoan, Antoni Pladevall, Joan Maluquer, Mireia Calafell, Lluïsa Julià i Pius Morera.

Enguany, Òmnium Cultural, a través de la seu territorial de Sants-Montjuïc de Barcelona, ha signat un acord de col·laboració durant dos anys. Per aquest motiu na Montserrat Gimeno de la Junta Directiva i Jordi Redondo-Marfull i altres membres de la junta de la seu territorial, han estat convidats al lliurament del Premi.