Comencen els actes previs a la Nit de Santa Llúcia

Actualitat

[25/10/2004] El pintor i poeta badaloní Gerard Sala parlarà, aquest dijous, 28 d’octubre, de la seva particular manera de veure la literatura a través del seu ofici de pintor, en la segona xerrada del cicle ‘El desconcert de la literatura’, que Òmnium Cultural de Badalona i l’Ajuntament de Badalona han programat cada dijous fins el 25 de novembre, a l’Anís del Mono. Valentí Sallas presentarà al conferenciant, que ha anunciat algunes sorpreses. Sala és autor de ‘Amb la veu als ulls’, publicada per Viena Edicions i guanyadora del primer Premi Betúlia de Poesia que atorga l’Ajuntament de Badalona. Una obra plena de ‘lluminositat i cromatisme’, segons el pintor Albert Ràfols-Casamada, que n’ha fet el pròleg. ‘Poesia i pintura són dues branques d’un mateix tronc, el de la creació’, ha dit Gerard Sala de la seva obra. A continuació, un fragment d’una crònica de la periodista Laura Garcia, publicada el 27 d’agost de 2001 al diari El Punt: “D’aspecte tranquil, cabell i barba blancs, Gerard Sala parla clar, amb contundència i un discurs estructurat en què totes les paraules són on ell vol que siguin i demostren l’interès insistent del pintor per conèixer i explicar-se. Ho fa amb la pintura i una poesia fins ara desconeguda però que aviat podrem llegir. Independentista i independent, «per dir el que em doni la gana», afirma, Gerard Sala no té pels a la llengua per parlar de la Badalona que no li agrada”. La xerrada serà el dijous, 28 d’octubre, a les 19.30 hores a la sala de fabricació de l’Anís del Mono (carrer Eduard Maristany, 115 ,Badalona). Està inclosa dins els actes de la Nit de Santa Llúcia.Més informació, cliqueu sobre la imatge:    Articles per ampliar la informació:Selecció d’obres de Gerard Sala. Crònica sobre l’escultura ‘La porta del mar’ . Elogis d’escriptor i pintor per a Francesc Serés i Gerard Sala. El pintor Gerard Sala presenta les poesies guanyadores del Premi Betúlia.

El passat dia 21 d’octubre al vespre, va tenir lloc el primer d’un seguit d’actes que es faran a Badalona les setmanes prèvies a la Nit de Santa Llúcia.
Enguany Badalona tornarà a ser la seu de la Nit de Santa Llúcia, vint-i-sis anys després de que ja ho fos per primera vegada, l’any 1978. En el marc d’aquesta d’aquesta celebració, organitzada conjuntament per Òmnium Cultural i per l’Ajuntament de Badalona –que es farà la nit del 10 de desembre al Palau Municipal d’Esports–, s’ha dissenyat un extens programa d’activitats .