Lluis-Anton Baulenas parlarà a Badalona de la seva última obra, ‘El català no morirà’

Actualitat

,,,

[23/09/2004] Lluis-Anton Baulenas, guanyador entre molts altres guardons, del Sant Jordi de novel·la 1994 i 1996, serà a Badalona convidat per Òmnium Cultural per presentar el seu últim llibre, l’assaig ‘El català no morirà’, publicat per Edicions 62. La xerrada, que tindrà lloc el dimecres, 13 d’octubre, a les 20 hores, a Can Casacuberta, és una aportació d’ÒC de Badalona al >Correllengua.

En aquesta obra, Baulenas, una de les veus més valorades de la nova literatura en català, analitza les raons per les quals ‘una llengua minoritària comj la nostra, al contrari d’altres de semblants, noha mort i ha arribat al segleXXI amb prou vitalitat’. L’autor, tanmateix, també es pregunta quines són les causes que poden dur-la a desaparèixer. ‘El català no morirà’ mostra com ‘al costat d’accions valentes, agosarades i reeixides (immersió lingüística a l’ensenyament primari, establiment de TV3), en trobem d’altres de més qüestionables, sobretot la poca voluntat per dignificar els parlants del català i per implicar l’Estat central en l’assentament definitiu de la visió plurinacional i plurilingüística d’Espanya’. ‘El nou govern català, a la vista de l’experiència dels governs precedents, té l’obligació d’intentar-ho’, valora Baulenas.

La xerrada de Lluis-Anton Baulenas es farà amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:

Entrevista sobre el llibre publicada a l’Avui.
Biografia a escriptors.com.
Grup 62, editorial del llibre.