L’exposició “Lluites veïnals a Rubí” descobreix el passat reivindicatiu dels nostres barris

Actualitat

Es tracta d’una exposició que repassa algunes de les principals reivindicacions veïnals de la nostra ciutat, des dels anys 60 fins ara


La lluita per la millora del barri del Castell, que rebutjava l’activitat perillosa d’algunes de les seves indústries, i del barri de Ca n’Oriol, que reivindicava serveis i l’arranjament del torrent del carrer Mallorca, són les protagonistes de l’exposició, que compta amb nombrosos testimonis, documents i fotografies. Aquest repàs per les reivindicacions d’aquests dos barris permet alhora copsar els canvis urbanístics, socials i econòmics que s’han produït a Rubí en els darrers 50 anys.

L’exposició forma part del projecte global “Lluites compartides” que impulsa Òmnium arreu del territori, i que va donar el tret de sortida el passat mes d’abril. ‘Lluites Compartides‘ pretén reconèixer i compartir les lluites socials que han contribuït a forjar el país i, alhora, fer un reconeixement i posar en valor la feina de milers de persones que han treballat pel bé comú contribuint a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor. Sota aquesta campanya s’han construït una 30 d’exposicions arreu del territori i des de la delegació d’Òmnium a Rubí ens hi hem sumat.

La mostra, que s’inaugura divendres 12 a les 20.00 h a la plaça de la Nova Estació, es podrà gaudir fins al vespre de dissabte 13. Així mateix, s’exposarà durant les festes majors dels dos barris: a Ca n’Oriol el 27 de maig a la plaça de Ca n’Oriol, i a la Plana del Castell el 24 de juny a la plaça Marquès de Barberà.