El 9N som tots!!!

Actualitat

Carta del nostre president, Lluís Bonet, als socis

El govern de l’estat i els organismes, que d’alguna manera condicionen o controlen, estan fent tot el que els cal per procurar neutralitzar la resposta de les entitats de la societat civil i silenciar la ciutadania de Catalunya.

El processament de l’expresident Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta participativa del 9N representa un dels moments més rellevants de la lluita que manté Catalunya per aconseguir el reconeixement de la seva identitat. Tal com diuen i pensen ells: “muerto el perro, muerta la rabia”.

Pretenen inhabilitar l’expresident Mas i les conselleres del seu govern, i d’aquesta manera, pensen escapçar el moviment sobiranista, però s’equivoquen. Darrere del president Mas s’aplega tot un poble que no renuncia a lluitar pel dret legítim a defensar la capacitat de Catalunya a exercir el dret democràtic de consultar al seu poble en relació al seu futur polític.

El proper dia 6 serà el moment de manifestar el suport a la causa de la dignitat del nostre país. Ara no s’hi val a refugiar-nos en posicions còmodes i poc responsables, si de veritat volem que el nostre país aconsegueixi el que durant tants anys ens hem proposat. No ens equivoquem, ara no ens podem quedar a casa. És l’hora de sortir al carrer.
Ara és l’hora de la veritat. No són vàlides les posicions dubtoses o poc compromeses. Cal que acceptem la responsabilitat que ens pertoca si de veritat volem que Catalunya assumeixi el seu paper al món.

Ha començat l’hora de la veritat. El president Mas, com d’altres càrrecs polítics, se l’ha jugat i han estat fidels al país.  Ara és la nostra hora. Ara ens toca a nosaltres. Cal que siguem dignes del país que volem fer. No s’hi val quedar-nos a casa.

Lluís Bonet
President d’Òmnium Sant Cugat del Vallès