Miguel Poveda presenta ‘Desglaç’ al cicle ‘Converses amb músics…’

Actualitat

Òmnium Cultural, en vista de l`estat actual del procés de negociació de l`Estatut de Catalunya, vol manifestar el següent:1.- Òmnium Cultural va donar suport explícit al text aprovat pels nostres representants polítics el dia 30 de setembre perquè recollia la major part de les propostes generals que havia fet la nostra entitat el març del 2005, a requeriment del Parlament de Catalunya.2 – Òmnium Cultural ha manifestat clarament des d`aleshores la necessitat de fer un pas ambiciós en l`autogovern de Catalunya que, sense menystenir els condicionaments de la negociació posterior, superés àmpliament les limitacions de la transició política i de l`Estatut del 1979.3.- Òmnium Cultural considera que la negociació bàsicament bilateral dels partits polítics catalans durant el procés que s`ha seguit a partir de primers de novembre ha afeblit la capacitat de mantenir els aspectes substancials del text aprovat el setembre. La força democràtica que representava l`aprovació del text per part del 89 % de la representació política dels catalans s`ha vist limitada quan l`interès de cada partit s`ha posat per davant de l`interès general del nostre país.4.- Òmnium Cultural vol denunciar també els dèficits que s`han evidenciat en el funcionament democràtic espanyol durant el debat sobre l`Estatut com les pressions fàctiques per impedir qualsevol diàleg constitucional serè o la manca de transparència en informacions decisives com les balances fiscals.5.- Òmnium Cultural propugnarà sempre, en qüestions de país, la unitat de les forces polítiques catalanes i mantindrà la demanda que el text final respecti la voluntat política dels catalans especialment en els objectius específics de la nostra entitat, és a dir, en el reconeixement de Catalunya com a nació i de la seva personalitat lingüística i cultural. En aquest sentit la nostra entitat té el propòsit de mantenir obert el debat fins que el projecte definitiu se sotmeti a referèndum.

02/02/06 (Redacció ÒC)
El cantaor badaloní Miguel Poveda va explicar les seves inquietuds personals i professionals a la primera sessió del cicle Converses amb músics… Acompanyat del director de la revista Jaç, Pere Pons, Poveda va exposar quin ha estat el camí que la conduït a la producció del seu darrer treball Desglaç, mostra de la versió que ha fet de poemes d’autors catalans amb el seu inevitable toc flamenc.
Pere Pons va destacar l’enorme inquietud artística de l’autor ‘qui mai posa límits a la seva voluntat creativa’ i que ‘sempre ha estat preocupat per adaptar el flamenc als temps moderns, sobretot pel que fa a les lletres’. Poveda és, segons Pons, un artista molt ’emocional’ i que ha estat capaç de ‘donar un estil i una pinzellada diferent a cada tema’ del disc. El director també va destacar que els artistes de flamenc catalans són ‘una generació que ha crescut aprenent amb l’oïda, escoltant cassets i discos’.
Poveda, per la seva banda, va afirmar que l’edició del disc ha estat una experiència molt positiva i que té ganes de repetir-ho en breu. Va admetre la bona rebuda d’aquest treball entre artistes andalusos tot i que també va recordar que com a cantaor català es va trobar amb molts prejudicis quan va començar a cantar flamenc a Andalusia. Poveda també va afirmar que la selecció de les cançons del disc responia a criteris emocionals i en cap cas a la importància d’un text o autor. L’artista també va afirmar que ara ‘tots els poetes formen part de mi’ i que ‘ells posen les paraules, jo la música’. En aquest sentit va destacar que ‘els poemes havien de dur a la música i no a la inversa’ i que ‘un cop les coses t’arriben a dins, ja no importa l’idioma ni res; ja no hi ha lligams’.
Abans d’acabar la sessió Poveda va oferir una emocionant interpretació de les versions dels poemes de Josep Piera i Sebastià Alzamora, presents entre el públic, que es troben recollits al disc.