Presentació de la biografia “Amb uns altres ulls” i homenatge a Montserrat Roig, a la Bordeta

Actualitat

L’acte va tenir lloc el mateix dia que es complien 25 anys de la seva mort.

Amb un teatre Sant Medir ple de gom a gom, en motiu dels 25 anys de la mort de Montserrat Roig un 10 de novembre, Òmnium Sants-Montjuïc va organitzar un acte d’homentage a l’enyorada escriptora. També es presentava la biografia de Betsabé Garcia, Amb uns altres ulls de Roca Editors.

L’acte va començar puntualment a 2/4 de 8 de la tarda, amb les paraules d’agraïment de Jordi Cuixart, que va fer referència al lligam que va tenir l’escriptora amb el teatre i amb els Premi de poesia Amadeu Oller i amb els nostres barris. Lali Feliu, actriu santsenca, es va encarregar de llegir i dramatitzar alguns textos de l’obra de la Roig, tant el vessant social, el feminista i la part de la creació literària. Per altra banda, la Maria, estudiant de 2n de Batxillerat, la Rosa Torà de l’Amica Mathausen, en Roger Sempere, fill de Montserrat Roig, en Pau Vinyes i Roig, historiador i nebot i l’autora de la biografia Betsabé Garcia, van anar desgranant durant una hora diversos aspectes de la vida, l’obra i la implicació que la periodista va tenir al llarg de la seva curta vida.

L’acte va finalitzar amb un breu vídeo que recollia fotografies i un parell de fragments de les entrevistes que feia pel circuit català de RTVE. El públic que hi va assitir va gaudir de l’homenatge i va poder conèixer una mica més la vida i obra de Montserrat Roig.