Fem complir la llei!

Actualitat

Teniu a la vostra disposició el tríptic de la campanya A començaments d`abril del 2003, des de la delegació d`Òmnium Cultural del Bages es va iniciar la campanya «Fem complir la llei». L`objectiu de la campanya era denunciar els establiments i professionals que no compleixen la Llei de política lingüística de 1998. Aquesta Llei, ja transcorreguts els cinc anys de termini donats als empresaris i empresàries autònoms per adaptar-se al seu capítol V, entrava plenament en vigor aquest any. A data 1 de juliol, la situació és la següent: Òmnium Cultural Bages ha rebut un total de 210 avisos d`incompliment de la llei. A partir d`aquí s`han tramitat 144 denúncies a la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial, òrgan competent en matèria d’inspecció i sanció. Els 66 avisos restants no s`han tramitat per falta de dades postals de l`establiment, per ser accions no punibles per la llei, per impossibilitat de comprovar l`incompliment o per estar referides a establiments o professionals ja denunciats.

Teniu a la vostra disposició el tríptic de la campanya

A començaments d’abril del 2003, des de la delegació d’Òmnium Cultural del Bages es va iniciar la campanya «Fem complir la llei». L’objectiu de la campanya era denunciar els establiments i professionals que no compleixen la Llei de política lingüística de 1998. Aquesta Llei, ja transcorreguts els cinc anys de termini donats als empresaris i empresàries autònoms per adaptar-se al seu capítol V, entrava plenament en vigor aquest any.

A data 1 de juliol, la situació és la següent:

Òmnium Cultural Bages ha rebut un total de 210 avisos d’incompliment de la llei. A partir d’aquí s’han tramitat 144 denúncies a la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial, òrgan competent en matèria d’inspecció i sanció. Els 66 avisos restants no s’han tramitat per falta de dades postals de l’establiment, per ser accions no punibles per la llei, per impossibilitat de comprovar l’incompliment o per estar referides a establiments o professionals ja denunciats.

Els establiments denunciats estan localitzats majoritàriament a Manresa i Barcelona, però n’hi ha alguns d’altres municipis (Gurb, Santpedor,…).

S’han atès diverses consultes sobre aspectes relacionats amb la campanya o l’aplicació de la Llei, fetes arribar per socis de l’entitat i/o col·laboradors de la campanya.

A començaments d’octubre, Òmnium Cultural Bages va rebre notificació de la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial de l’inici dels tràmits de les denúncies, i donava dos mesos de marge als establiments infractors perquè es posessin al dia en matèria lingüística.

La campanya continua i es van rebent i tramitant denúncies d’incompliment de la Llei.

Qualsevol persona -si vol anònimament- pot fer arribar a Òmnium Cultural Bages denúncies per l’incompliment de la Llei a: Òmnium Cultural Bages C/ Bruc, 99 1r -08240- Manresa (el Bages) o bé a l’adreça electrònica [email protected]

Per a qualsevol aclariment sobre qualsevol aspecte de la campanya no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Si voleu conèixer tota la legislació lingüística, cliqueu aquí

Notícies relacionades:
Article Quim Gibert
e-noticies
acpweb
Racó Català
Racó Català (ii)
Osona.com
Osona.com (ii)
La veu de l’Ebre
Vilaweb Manresa (article)
Vilaweb Manresa
Vilaweb Roda
Vilaweb Mollerussa

Proposta de l’ajuntament de Vilanova (AVUI

Articles sobre la Llei de Política Lingüística
Racó Català 
Racó Català (ii) 
Freixenet fomentarà l’ús del català a l’empresa