Una nova i espectacular Flama us espera el proper 23 de juny a la Revetlla de Sant Joan

Actualitat

Us convidem a viure una rebuda i encesa de la Flama amb una gran Festa participativa on tradició, música i dansa ompliran el centre i els barris de Sant Cugat, acompanyats per les principals entitats de la ciutat i les nenes i nens de 6è de primària, per primer cop a la nostra història. Cap revetlla sense Flama!

L’any 2016 se celebraran els 50 anys en què uns grups d’excursionistes de la Catalunya continental i la Catalunya península varen acordar compartir la flama que es regenera cada any al cim del Canigó i estendre-la al conjunt de les terres catalanes. Des d’aleshores, la Flama del Canigó encén nombroses fogueres de Sant Joan a ciutats i pobles.

Enguany també celebrarem un altre aniversari. Els 10 anys que Òmnium organitza l’arribada de la Flama del Canigó a la ciutat, la vigília del 23 de juny, com una mostra cultural que vol fomentar la cohesió social de la ciutadania al voltant d’una festa tradicional.

Són la celebració d’aquests dos aniversaris que han engrescat la comissió de cultura popular d’Òmnium a revifar les tradicionals fogueres de Sant Joan a la ciutat i organitzar una rebuda de la Flama diferent, molt més participativa i festiva que en edicions anteriors.

Per primer cop en molt de temps, veurem fogueres en algun barri de la ciutat que s’ha volgut sumar a la festa però també la veurem i viurem a la plaça Octavià on es desenvoluparan la major part dels actes.

La unió Ciclista Sant Cugat serà l’entitat encarregada enguany de rebre la Flama a l’Av. Rius i Taulet i de traslladar-la fins a la plaça de la Vila, on Jofre Llombart, sotsdirector d’”El Món” de RAC1, ens llegirà el Manifest dels Focs de Sant Joan 2016, acompanyat per l’alcaldessa Mercè Conesa i els Capgrossos i Caparrots de Sant Cugat.

Amb els Trabucaires, els tabalers dels Diables, els grups de lleure de la ciutat i els nens i nenes de 6è de primària, la Flama iniciarà la cercavila pels principals carrers del centre fins a arribar a plaça Octavià on, des de mitja tarda, s’hi hauran estat celebrant sardanes i actuacions dels Castellers. Amb una nova lectura del Manifest, es procedirà a encendre la foguera on les nenes i nens de 6è de primària podran recollir la seva pròpia Flama del Canigó amb el fanalet de la Flama que hauran pogut muntar els dies previs.

El repartiment de coca i vi per a tots els presents a la plaça donarà el tret de sortida al sopar de carmanyola a la fresca que us convidem a celebrar amb tots nosaltres i a la gran Festa de foc, dansa i música que podrem viure fins ben entrada la nit amb els Diables, els Bastoners, Grup Mediterrània, grup de Música Tradicional i l’orquestra “The Covers Band”.

Seguiu-nos a les xarxes (Facebook i Twitter), on us mantindrem puntualment informats de totes les novetats d’enguany!