Lliurament dels Premis Pere Ferrer de narrativa històrica breu

Actualitat

Ja tenim els guanyadors de l’onzena edició dels premis que anualment concedim Òmnium Cultural amb l’Ajuntament de Sant Cugat

El passat 1 de juny Òmnium Cultural i l’Ajuntament vam lliurar al Claustre del Monestir els premis Pere Ferrer als guanyadors de l’edició d’enguany, acompanyats per representants de l’escola Fusió i l’Escola d’Art de Sant Cugat.

Cal constatar l’excel·lent participació dels 60 alumnes del primer i segon cicles de secundària, batxillerat i cicles formatius dels IES Leonardo, IES Arnau Cadell, Escola Thau, El Pinar de Nuestra Señora, Àgora i el IES Pere Calders, de Bellaterra.

Els autors guanyadors de les tres categories van ser l’alumna de l’institut Arnau Cadell Lara Hernansanz, amb ‘Pau el Conqueridor’; Ferran Álvarez, de l’escola Àgora, amb ‘Diari del setge’; i Mireia Márquez, també de l’Àgora, amb ‘Ciutat, cel i ona”. Així mateix, es van concedir set accèssits a fi de reconèixer la gran qualitat dels treballs presentats.

El nostre president, Lluís Bonet, i la regidora d’Educació, Esther Salat, van confluir en el missatge d’encoratjar els joves a continuar amb la gran tasca de recerca i difusió demostrada en les seves obres, ja que “per encarar el futur, cal primer saber qui som”.

Com recordareu, Pere Ferrer fou l’autor del “Costumari de Sant Cugat”, escrit entre el 1221 i 1223, on ens fa una minuciosa descripció de la vida quotidiana dels monjos que en aquells moments hi havia al monestir. Ens explica detalladament les funcions, els oficis i les tasques de cada membre de la congregació segons els seus càrrecs. Gràcies a aquest document podem conèixer molts dels usos, costums i vocabulari del s. XIII a la nostra ciutat.