Una vigatana i un alpensí guardonats a la Festa del Tinter de les Lletres Catalanes

Actualitat

Cristina Canals de L’Escorial i Samir Cobaa de l’Escola la Forja guardonats al Sambori i Pissiganya

La tarda de divendres, 27 de maig, el Casinet d’Hostafrancs, ple de gom a gom , va ser l’espai on va tenir lloc la festa del Tinter 2016.  Més de 400 persones van gaudir d’una tarda plena de premis i espectacle. Comediants van ser els responsables d’escenificar l’acte de lliurament dels premis dins el marc del Llibre de les bèsties amb exemples didàctics i moralitzadors fent homenatge a la figura de Ramon Llull 

El Tinter de les Lletres Catalanes és la festa que agrupa els premis literaris d’autors d’entre 6 i 18 anys amb més prestigi dels Països Catalans, un nou esdeveniment en el calendari cultural que vol potenciar la creativitat dels infants i joves i reconèixer els valors emergents de les lletres catalanes. Aglutina el Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar i el Premi Pessiganya de poesia. 

Una osonenca i un llucenc van ser-ne protagonistes al recollir dos dels premis que es van repartir durant la tarda.  Cristina Canals de l’Escorial de Vic va sortir-ne tercera de la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius del Sambori. La mateixa Cristina ja va ser la guanyadora a la Demarcació de l’Alt Ter el passat 20 de març i la seva obra, com la de la resta dels guardonats d’aquesta demarcació, està recollida al llibre que enguany s’ha editat en motiu dels 10 anys del Sambori. 
L’altre protagonista va ser Samir Cobaa de l’Escola La Forja d’Alpens, que en el marc del Premi Pissiganya va ser segon de la seva categoria, cicle mitjà de primària, de la modalitat de poesia visual. 


Cristina Canals, al mig, acompanyada per Marta Marly de la Junta d’Òmnium Osona i Raquel Vázquez, professora i representant del Centre a la Festa del Tinter


Samir Cobaa Idrissi, en el moment de rebre el diplopa i detall