Òmnium Sants-Montjuïc comparteix tot un dia al carrer amb el FirEntitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Actualitat

La junta territorial hi va participar per tercer any consecutiu i hi va repetir el sorteig de la panera cultural, que va tornar a ser tot un èxit.

Enguany, la 16ª edició del FirEntitats 2016 ha coincidit amb el 40 aniversari del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, organitzador d’aquesta fira, que no ha deixat de créixer i del qual Òmnium Sants-Montjuïc en forma part des del primer dia que vam crear la seu territorial. El FirEntitats és un magnífic aparador per mostrar l’activitat que fan les entitats, associacions, escoles o clubs esportius dels diferents barris. Per tercer any hi hem estat. A més, a part de parlar amb el veïnat i explicar la feina que fem, hem repetit l’experiència del sorteig de la panera cultural, un lot de 6 llibres, entre els quals el darrer del Quim Torra, el de l’Empar Moliner (premi Mercè Rodoreda 2015), un llibre de Maria-Antònia Oliver o el còmic de Victus. Noranta-cinc persones van participar-hi, el premiat va ser en Juan Carlos Frías, que aquest dimecres passa a recollir el seu premi.

Al FirEntitas participen unes 150 entitats, que entre la Plaça de Sants i Moianès omplen el carrer Sants de vida, d’activitats, de música, de danses, d’exposicions i sobretot de cohesió. A més, una de les ràdios locals, Sants3 Ràdio entrevista els diferents representants de les entitats en un programa que fa al llarg de tot el dia i que emet durant la setmana. Davant la seu del districte vam gaudir de la primera cita de les colles castelleres: els de Sant Cugat, els verds de Vilafranca, els castellers del Poble-sec i com no podia ser d’una altra manera, els borinots: la Colla de Sants estrenant-se amb un castell de nou (3d9f), així, només per començar!

A nivell polític, van passar diferents representants de la vida pública del districte i vam conèixer la nova regidora que s’encarregarà del nostre districte i el relleu de Jaume Asens, la regidora de Podem Laura Pérez, que des de dimecres passat exerceix aquest càrrec. Això se’n diu començar bé: va tenir l’ocasió de saludar totes les entitats dels barris de cop. Altres representants públic no van fallar a la cita i es van deixar veure per la mostra.

Un any més, podem dir que el FirEntitats ens permet conèixer la gent de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, contactar amb altres entitats i seguir amb la feina de compartir Òmnium al nostre districte.

Galeria d’imatges al Facebook de la junta territorial | Notícia a el3cat | Galeria de fotos de Cotxeres-Casinet | Vídeo del FirEntitats (Òmnium surt al 00’19”)