Quim Torra a Caldes

Actualitat

Som a 100 metres de la independència

El dia 19 de maig en Quim Torra va presentar el seu llibre Els últims 100 metres: el full de ruta per guanyar la república catalana, en un acte organitzat conjuntament per Òmnium i l’ANC a la Biblioteca de Caldes de Montbui. Foto: Mar Martín.
 

Va obrir l’acte la Maria Taulats, en representació d’Òmnium, amb un recordatori emotiu de la figura de la Muriel Casals, i tot seguit en Josep Busquets, en representació de l’ANC va presentar en Quim Torrra, que és expresident d’Òmnium i actual membre del secretariat de l’ANC.
 

«Ja s’ha fet bona part del camí cap a la independència»
 

En Quim Torra va començar amb un repàs del camí que s’ha fet fins ara cap a la independència, tot posant en valor les diferents fites assolides, com ara el 9N i el resultat de les eleccions del 27S. En la seva opinió bona part del recorregut ja està fet i només falta el darrer tram, el més curt però també el més intens. Tot seguit va exposar la seva visió de com poden anar les coses a partir d’ara: en primer lloc cal enllestir el paquet de lleis i estructures que està elaborant el Parlament, com ara la hisenda catalana, i la més important, la llei del marc jurídic propi, que permetrà substituir la legalitat Espanyola per una de Catalana.
 

«La confrontació amb l’Estat espanyol serà inevitable»
 

L’aplicació d’aquesta darrera serà el «botó vermell», en paraules d’en Quim Torra, que ho activarà tot, serà el moment decisiu en què caldrà donar tot el suport a les nostres institucions, sense defallir: «La confrontació amb l’Estat espanyol serà inevitable, només dependrà de nosaltres aconseguir-ho».
 

Acabada la xerrada es va obrir un torn de paraules amb diverses intervencions del públic.
 

Recull de fotos: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1052130654861538.1073741853.283654595042485&type=3