La matinal festiva dels centres educatius de Vilanova posa bona cara al mal temps

Actualitat

Aquesta primera Festa de l’Educació s’ha organitzat de manera conjunta entre les escoles de primària Marta Mata, Joan Maragall i Pompeu Fabra, l’Institut Pla de les Moreres, les llars d’infants El Molinet i La Baldufa, les AMPAS de tots els centres, Òmnium Cultural i l’Ajuntament vilanoví

La plaça del Mercat de Vilanova del Camí va acollir dissabte la primera Festa de l’Educació. Una iniciativa organitzada per tots els centres educatius del municipi, Òmnium Cultural i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Tot i que el temps amenaçava pluja i no va acompanyar gaire, hi va haver famílies que no es van voler perdre les activitats organitzades amb una activa implicació de les AMPES.

El programa es va encetar cap a dos quarts d’onze amb els tallers organitzats per les AMPA per on anaven passant els petits i emportant-se, al llarg del matí, el resultat d’algunes manualitats de lleure que també combinaven l’aprenentatge, com per exemple plantar una planta.

Un gran iglú de vent va acollir la sessió de contes d’una expressiva Mònica Torres que es va posar grans i petits a la butxaca, o més concretament al llit del Genís, el nen protagonista de la seva narració que no podia dormir perquè el visitaven tot de fullets, gegants, bruixes…

La companyia del grup deParranda va afegir més diversió a la matinal amb l’espectacle “Queviures” que gira al voltant d’una botiga de tota la vida però amb uns productes gens convencionals com animació, cançons, contes, danses i jocs.

Una altra de les activitats singulars de la matinal va ser la foto gegant amb missatge inclòs dirigida pel fotògraf vilanoví, Luis Calle, en la qual els escolars van deixar escrit el missatge: Fem Escola. Durant tot el matí també es va poder jugar i reflexionar en torn als hàbits energètics que podem aplicar en el nostre dia a dia, a la llar, gràcies al projecte  “Hola Whatty!!!” de la Diputació de Barcelona.