Permisos per accedir al Canigó per la Trobada / l’Aplec (18/19 de juny) o per la Regeneració (22 de juny) 2016

Actualitat

Oberts els permisos per sol·licitar l’accés a el Canigó fins al divendres 27 de maig (Trobada/ Aplec) i fins el dijous 8 de juny (Regeneració)

L’Aplec del Canigó i la Regeneració
L’Aplec del Canigó, en el qual persones provinents d’arreu dels Països Catalans s’acosten a deixar al cim del Canigó un feix de llenya provinent de les seves contrades, es farà el cap de setmana que comprèn els dies 18 i 19 de juny.
Posteriorment, i al llarg del 22 de juny, la convocatòria al Canigó és per anar a recollir la Flama que, pujada des del Castellet de Perpinyà on haurà romàs tot l’any, serà distribuïda, a partir de la mitjanit, a tota aquella gent que la vulgui recollir per començar un descens cap a centenars de viles i ciutats per celebrar la revetlla.

Recordem que des de fa uns anys, cal una autorització de la Prefectura francesa, arran de la normativa que restringeix l’accés de vehicles motoritzats al cim del Canigó per raons de caràcter ambiental. Aquesta autorització limita el nombre de vehicles que poden accedir-hi alhora afecta la circulació nocturna, i obliga els conductors a notificar amb antelació amb quin cotxe pujaran al cim del Canigó. Òmnium Cultural treballa estretament amb el Gran Site Canigó que coordina amb la Prefectura francesca els tràmits a realitzar.

Per a l’edició d’enguany, els formularis es poden omplir i sol·licitar fins al divendres 27 de juny (Trobada/ Aplec) i fins el dijous 8 de juny (Regeneració)

Demanda de permisos per l’Aplec del Canigó (18 i 19 juny)

Demanda de permisos per anar a buscar la Flama del Canigó (22 de juny)

Recomanacions i informacions d’interès
En primer lloc, heu de llegir-vos el Protocol d’actuació per garantir la continuïtat de la Regeneració i la Trobada al cim del Canigó on t’especifiquem terminis, responsabilitats, requisits i informació pràctica per omplir el formulari.
Us avancem alguna de la informació que us demanem per demanar els permisos: Nom i cognoms de la persona responsable, Entitat, Població, Correu electrònic, Telèfon mòbil, Matrícula del vehicle, Model de vehicle i Nombre de persones totals que pujaran en el vehicle.
És importantíssim deixar clar qui serà el conductor i no fer canvis, els gendarmes seran estrictes amb la relació de noms que tenen.
Òmnium Cultural revisarà i gestionarà les sol·licituds d’accés i farà públic –a la mateixa pàgina web- el llistat de vehicles autoritzats a pujar al Refugi de Cortalets els dies:

  • 3 de juny – Llistat d’autoritzacions per l’Aplec i Trobada del 18 i 19 de juny
  • 15 de juny- Llistat d’autoritzacions per la Regeneració del 22 de juny

En cas de problemes amb el formulari escriu-nos un correu a [email protected]. Properament, podreu sol·licitar els permisos per assistir a l’acte de la plaça Sant Jaume de Barcelona el dia 23 de juny. (en aquest mateix formulari d’accés)