Llorenç Vilà i Esther Cortada guanyen la panera cultural d’Òmnium Alt Camp a Valls i El Pla de Santa Maria
La 2a Trobada de Lectura en Veu Alta i el 1r certamen A Tota Veu van completar la Diada de Sant Jordi
En el marc de les activitats que ha programat Òmnium Alt Camp per a aquesta primavera, el dia de Sant Jordi va ser present al carrer amb parades al Pati de Valls i al Pla de Santa Maria, amb l’objectiu de ser a prop dels socis i simpatitzants, explicar les noves tarifes familiars i la nova campanya Benvingut als dies no històrics, que té per objectiu valorar el treball diari i constant més enllà de les dates assenyalades.
Durant tot el dia, les persones que es van apropar a la parada d’Òmnium van ser convidades a participar en el sorteig de la gran panera cultural, amb llibres, subscripcions a revistes i avantatges culturals. La guanyadora de la panera al Pla de Santa Maria va ser Esther Cortada i el de Valls va ser Llorenç Vilà.
Òmnium Alt Camp també va programar per al matí de la Diada de Sant Jordi la primera edició del certamen A Tota Veu, un programa de cohesió social que Òmnium coordina des de fa uns anys en altres municipis i que persegueix un doble objectiu: que el català esdevingui la llengua vehicular i la llengua comuna de totes les persones que viuen a Catalunya i apropar la poesia al carrer.
La vigília va celebrar la segona edició de la Trobada de Lectura en Veu Alta. En aquesta segona convocatòria la resposta va ser encara més positiva amb la participació dels col·legis Cor de Maria, Claret, Enxaneta, Mare de Déu de la Candela, Baltasar Segú, Eugeni d’Ors i els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet de Valls.
La Trobada es va fer a la plaça de Sant Jordi, amb l’objectiu de treure de les aules una activitat habitual de les escoles, la lectura, en una plaça, amagada al centre de la ciutat, que custodia d’una manera molt discreta el monument dedicat a Sant Jordi. Els escolars havien fet un treball previ a l’aula de selecció dels textos que llegirien, practicant l’entonació, el ritme i les pauses i, a la plaça, van comptar amb el suport dels voluntaris d’Òmnium.
L’activitat es va fer en col·laboració amb el Servei Local de Català de Valls i l’Escola d’Adults, que s’han implicat en la formació de parelles amb alumnes del Marroc, Senegal, Romania i Brasil. Un dels membres de la parella té com a llengua pròpia el català i l’altre, una llengua diferent i junts llegeixen en públic un poema en la llengua original i la traducció catalana. El Cor Juvenil Divisi va amenitzar la trobada amb cançons de la Mediterrània.