Pep Puig i Empar Moliner presenten els seus llibres a Vilafranca

Actualitat

Els autors premiats i Raimon Gusi van conversar sobre els seus llibres i què els inspira per escriure

Empar Moliner i Pep Puig van ser a Vilafranca del Penedès el passat dimecres 23 de març per presentar dels seus nous llibres, premiats per Òmnium Cultural la passada Nit de Santa Llúcia. L’acte, organitzat per Òmnium Alt Penedès i la llibreria L’Odissea, es va celebrar a Cal Figarot, hi van assistir 30 persones i comptà amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, que va fer la presentació dels autors.

Per una banda, Pep Puig va descriure a la seva novel·la La vida sense Sara Amat, guanyadora del 56è premi Sant Jordi, com una història basada completament en fets reals i alhora completament inventada i pensa que l’obra dóna als lectors l’opció de creure-se-la o no. L’escriptor terrassenc va ironitzar sobre la qualitat literària de la literatura juvenil per acabar reblant que no hi creu, es mostrà àcid amb alguna de les crítiques literàries de la seva novel·la i afirma que “escriure bé costa”. 

Per l’altra banda, Empar Moliner va llegir una de les narracions del recull Tot això ho faig perquè tinc molta por, que va guanyar el 18è premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. L’autora va dir que era un dels contes tristos, que sempre són els que tria per començar els llibres. Moliner té com a autors de referència no només escriptors, sinó també músics i artistes, i diu que córrer va molt bé per pensar.