Òmnium es posa a disposició de l’Ajuntament de Barcelona per col·laborar en l’acollida de refugiats

Actualitat

Òmnium es posa a disposició de l’Ajuntament de Barcelona per col·laborar en l’acollida de refugiats

La Junta Nacional d’Òmnium Cultural, encapçalada pel seu president, Jordi Cuixart, s’ha reunit aquest migdia amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens al consistori de la capital catalana. La trobada, la primera amb la nova junta d’Òmnium, ha servit per posar l’entitat a disposició de l’Ajuntament de Barcelona en l’acollida de refugiats. En aquest sentit, Òmnium s’ofereix a fer una tasca d’acompanyament dels refugiats un cop hagin arribat tant a Barcelona com a Catalunya. 
 
Un altre dels resultats de la trobada és la prediposició de l’Ajuntament a no “quedar al marge” del procés constituent en sintonia amb la seva “sensibilitat sobiranista” i la voluntat de contribuir a consultar la ciutadania de cara l’elaboració d’una futura constitució catalana. “Hem vist que l’alcaldessa comparteix la voluntat de canvi a Catalunya i l’interès en compartir aquest país nou que entre tots estem construint”, ha manifestat el president Cuixart. 
 
Finalment la reunió també ha servit servit per comentar les activitats que Òmnium fa a Barcelona (Flama del Canigó per Sant Joan, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, El Tinter, La Festa de la Llibertat per l’Onze de Setembre…) i per refermar la voluntat entre ambdues parts de col·laborar en tot allò que comporti construir un futur més just i igualitari per a tothom.