El FC Barcelona reafirma amb Òmnium Cultural el compromís amb defensar el Dret a Decidir

Actualitat

El FC Barcelona reafirma amb Òmnium Cultural el compromís amb defensar el Dret a Decidir

Els presidents del FC Barcelona i d’Òmnium Cultural, Josep Maria Bartomeu i Jordi Cuixart, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració entre les dues entitats per treballar per la llengua, la cultura i el país. Al Camp Nou i acompanyats de membres de les respectives juntes directives, els dos presidents s’han compromès a “impulsar, difondre i fomentar conjuntament la llengua, la cultura i les aspiracions nacionals dels catalans”. 
 
En aquest sentit, el FC Barcelona es compromet, entre d’altres punts, a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions a favor de l’esport català, de les seleccions catalanes i del seu reconeixement internacional així com a les accions en favor del ‘Dret a Decidir’ del poble de Catalunya i a posar el club al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu lliure exercici. En el terreny cultural, el club també s’ha compromès a fer difusió anualment del ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’ durant el transcurs d’un partit de futbol al Camp Nou. 
 
Òmnium, al seu torn, facilitarà en diversos formats la coneixença de la llengua, la cultura i el país tant als esportistes de totes les seccions del club esportiu com als milers de persones que anualment visiten el Museu del FCB. 
 
Josep Maria Bartomeu s’ha felicitat per aquest projecte comú: «Estem molt satisfets de continuar la col·laboració amb Òmnium Cultural, una entitat de referència al nostre país. Treballarem conjuntament amb objectius comuns i ens complau molt que Òmnium ens ajudi a difondre la llengua, la cultura i el país entre els nostres esportistes i els visitants del nostre Club». Jordi Cuixat, al seu torn, ha manifestat que «l’acord d’avui amb un club de referència internacional com el Barça permetrà seguir avançant fermament en àmbits claus com la defensa de la llengua, la cultura i la cohesió social del país».