L’obra de Montserrat Roig obre el cicle “Dones a les illes de l’Eixample”

Actualitat

Òmnium Eixample va iniciar el dimarts 8 de març el primer acte del cicle “Dones a les Illes de l’Eixample” als jardins que porten el nom de Montserrat Roig, un espai de vegetació i tranquil·litat per llegir alguna de les seves obres.

Amb aquest cicle Òmnium Eixample vol donar a conèixer els jardins recuperats del pla Cerdà fent valer el fet que moltes de les illes o jardins de l’Eixample porten nom de dona. Al mateix temps es vol donar a conèixer el personatge d’aquests  noms propis, dones destacades a l’àmbit cultural, polític, literari, de la comunicació o defensores dels drets de les dones, com és el cas de la Montserrat Roig.  

El cicle es va iniciar el 8 de març, dia de la dona treballadora, amb la figura de Montserrat Roig, que enguany se li ret homenatge, per posar en valor el seu caràcter: feminista, catalana i d’esquerres.

Malgrat el fred que regnava, el públic assistent (unes 60 persones), va gaudir dels relats prèviament seleccionats de la seva obra i magistralment interpretats per la rapsoda Glòria Bosch i musicat per  la saxofonista Glòria Torres,  que va iniciar l’acte amb “ La Vie en Rose” d’Edith Piaf, de la que Montserrat Roig era gran admiradora.

També van tenir el plaer d’escoltar les paraules de Quim Torra, expresident d’Òmnium Cultural; de Roger Sempere Roig, fill de la Montserrat Roig; i Mariona Petit, exmembre de la Vocalia de dones de la Sagrada Família. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Gerard Pijoan, en qualitat de President d’Òmnium Eixample.

Mereix el nostre agraïment el supermercat Sorli Discau per la seva col·laboració, imprescindible per a la realització de l’acte.

La vetllada va ser tot un èxit i esperem que properament en puguem dur a terme la segona edició.