Èxit de l’itinerari pels carrers històrics de Sant Andreu de Palomar

Actualitat

El dissabte 20 de febrer, Òmnium Cultural de Sant Andreu, en col∙laboració amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), va organitzar una visita històrica pels carrers del nostre poble.

El dissabte 20 de febrer, Òmnium Cultural de Sant Andreu, en col∙laboració amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), va organitzar una visita històrica pels carrers del nostre poble. La raó d’aquest itinerari va ser la bona rebuda que va rebre el llibre publicat pel CEII el desembre passat: “Història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar” i que va ser un èxit de vendes aquest Nadal, esgotant-se a la majoria d’establiments. Aquest llibre, els autors del qual són Jordi Petit i Jordi Sànchez –membres del CEII i de l’Arxiu Històric Roquetes–Nou Barris, respectivament– ha estat el resultat de més de quatre anys de feina d’investigació que explica la història dels carrers de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar, dividit ara entre els districtes de Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó.

Coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu, la Fundació Casa Asil de Sant Andreu, amb la col∙laboració del CEII, ja va organitzar una primera ruta històrica pels carrers de l’antic barri de Tramuntana (entre els carrers Agustí Milà i la plaça Mossèn Clapés) i que va ser seguida per unes cent persones.

El passat dissabte, 20 de febrer, a les 11 del matí, més d’una seixantena de persones es va reunir a la plaça Orfila per assistir a un nou itinerari, que aquest cop explicava la part més antiga del nucli antic (entre els carrers Riera de Sant Andreu i Agustí Milà).

Les places per assistir a la sortida s’esgotaren als pocs dies d’haver-se anunciat i en consideració al gran nombre de sol∙licituds, es va decidir fer una mínima ampliació del grup per tal de donar cabuda a unes quantes persones més, però sense que això anés en detriment de la qualitat de la sortida. Per fer la visita, es va comptar amb un dels autors del llibre, Jordi Petit, que va ser l’encarregat d’acompanyar als assistents al llarg de tot el recorregut, amb argumentades explicacions i comentant un seguit d’històries i anècdotes que van fer passar ràpidament les poc més de dues hores que va durar la visita.

Aquest tipus de sortides ajuden a conèixer millor els petits secrets i curiositats que amaga encara el nostre poble i a descobrir-los mitjançant aquests itineraris.

Fotografia: El grup passant per davant de les cases del carrer del Pont | Jordi Esplugas