Curt Wittlin convidat d’honor del IX Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa

Actualitat

L’acte de suma a l’Any Ramon Llull

El manifest de la UNESCO es centra en la prioritat de promoure l’educació per a tothom, ampliar-ne l’accés, garantir-ne la igualtat i la inclusió, i fomentar l’educació per a la ciutadania mundial i el desenvolupament sostenible. L’educació en la llengua materna no només afavoreix l’educació de qualitat sinó que ofereix les eines necessàries per participar plenament en la vida de la societat de la qual es forma part: aquest és un dret humà fonamental i un vector de sostenibilitat en tota iniciativa de desenvolupament.

El filòleg suís establert a Tortosa Curt Wittlin, expert de la llengua i literatura catalana medieval, va ser l’encarregat de fer el discurs al voltant de la figura i obra de Ramon Llull, de qui enguany se’n commemora el setè centenari de la seva mort.

Més d’una desena d’alumnes del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE) i de voluntaris dels clubs de lectura de la biblioteca i de l’entitat Obre’t Ebre van ser els encarregats de llegir en diferents llengües un poema “D’Esperança”, de Ramon Llull. La nota musical la van posar els membres de Rock&Riu.

L’organització de l’acte va anar a càrrec d’Amics i Amigues de la Unesco, Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE), Biblioteca Marcel·lí Domingo i l’Ajuntament de Tortosa, i va comptar amb el suport d’Òmnium Ebre, del Pla educatiu d’entorn del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, d’ Atzavara-Arrels i d’Obre’t Ebre.

Campredó i Amposta també han celebrat enguany el Dia Internacional de la Llengua Materna