Premi Sambori a Sant Cugat

Actualitat

Fins al 4 de febrer els alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat de Sant Cugat podran enviar els seus treballs al Premi Sambori impulsat per Òmnium Cultural

El pròxim 4 de febrer és la data límit en què els alumnes dels centres educatius de tots els Països Catalans podran presentar els seus treballs de narrativa en català al Premi Sambori Òmnium Cultural.

En aquest concurs, l’objectiu del qual és promoure l’ús literari del català en les escoles i instituts, els nostres estudiants optaran a dos Premis. En el primer, l’”Òmnium demarcació”, els tres treballs escollits per cada centre educatiu seran enviats a les seves respectives territorials d’Òmnium, i un jurat format per representants de les quatre seus de la demarcació, en aquest cas la del Vallès Occidental, en seleccionarà els treballs guanyadors. Òmnium Sant Cugat participa un cop més com a membre integrant del jurat de la nostra demarcació. L’acte de lliurament dels premis del Vallès Occidental se celebrarà durant el mes de març a Rubí.

En el segon, l’”Òmnium Catalunya”, cada demarcació enviarà els tres treballs guardonats de cada categoria i serà un jurat format per professorat i professionals de la cultura, qui seleccionarà els guanyadors. En aquest cas, el lliurament de premis tindrà lloc la segona quinzena de maig durant la Festa d’El Tinter de les Lletres Catalanes 2016.

Com a curiositat, el nom de Sambori (o xarranca) ve d’un joc de carrer per a nenes i nens i va ser escollit per les associacions convocants del primer Premi Sambori, perquè es tracta d’un joc popular que es juga a totes les comarques de parla catalana i arreu del món.

Us animem a participar-hi i fer-ne difusió!