Presentació de Viatge a la Via Catalana a l’Òmnium Cultural de Reus

Actualitat

El llibre Viatge a la Via Catalana (Pagès Editors) es va presentar aquest dissabte a les 11.30 del matí a la Seu d’Òmnium Cultural en presència dels autors Toni Strubell i Narcís Franquesa. La presentació dels autors ha anat a càrrec de l’escriptora Àngels Ollé, que ha destacat el caràcter alhora lúdic i pedagògic del conte.

El llibre Viatge a la Via Catalana (Pagès Editors) es va presentar aquest dissabte a les 11.30 del matí a la Seu d’Òmnium Cultural en presència dels autors Toni Strubell i Narcís Franquesa. La presentació dels autors ha anat a càrrec de l’escriptora Àngels Ollé, que ha destacat el caràcter alhora lúdic i pedagògic del conte. S´ha referit a la necessitat que hi havia de recollir en paraules i imatges el moment únic que va ser la Via Catalana. També s’ha referit als pròlegs que hi fan al llibre Jordi Sánchez (ANC) i Quim Torra (OC), pel mèrit que té el llibre a l’hora de retratar un moment concret i magnífic de la història de Catalunya, com va ser la Via Catalana de 2013, quan dos milions de persones es van donar la mà entre la Jonquera i la Sènia, amb gran i animada participació de joves. Toni Strubell va apuntar que l’objectiu del llibre era de fer una aventura que per una banda diverteixi els lectors –joves i grans– i per altra banda serveixi per familiaritzar els joves amb el món que els rodeja, amb la problemàtica associada amb una crisi que afecta especialment molts joves, amb el leitmotiv, però, de la cultura popular catalana. Strubell i Franquesa van mostrar la seva satisfacció per l’acollida que ha rebut arreu el llibre ja que en poc més d’un mes s’ha esgotat la primera edició, procedint Pagès Editors a la publicació de la segona edició.

                                                

El llibre està tenint una acollida especial entre els que van assistir a la Via Catalana, com emotiu record, però també entre els qui estimen els animals ja que la història de Viatge a la Via Catalana està  protagonitzada per dos gossos –a la Laia i en Gori–, que, segons va reblar Àngels Ollé, “ja són dos personatges famosos de la literatura infantil catalana, però que també encanten els adults”.