Òmnium Gironès renova la junta i es marca el repte d’ampliar la base social del catalanisme

Actualitat

Sergi Font, publicista de Girona, ha estat nomenat president d’Òmnium Gironès en substitució de David Martí, que que havia ocupat el càrrec els últims quatre anys. Els projectes més immediats són l’inici del cicle “Càpsules de ciència”, conjuntament amb la UdG i el diari Ara, i del projecte Arrelarreu, on alumnes nouvinguts expliquen contes del seu país d’origen.

L’Assemblea General d’Òmnium Gironès va provar dijous passat la renovació parcial de la junta que a partir d’ara està presidida per Sergi Font, en substitució de David Martí, que havia ocupat el càrrec els últims quatre anys. És tracta d’una junta continuista que s’ha marcat entre els seus principals objectius ampliar la base social del catalanisme i treballar a favor de la cohesió social al nostre país. Per aconseguir-ho es treballaran en quatre grans àrees: cultura, territori, educació i cohesió i campanya de país. 
 
En matèria de cultura destaca l’elaboració i presentació, juntament amb la Universitat de Girona, d’un baròmetre cultural per conèixer l’estat de la cultura al Gironès; l’organització del cicle Càpsules de Ciència, xerrades divulgatives per acostar la recerca a la ciutadania, també amb la UdG i el diari Ara, i un cicle d’actualitat sobre la sardana en col·laboració amb l’associació Terranostra. A més, es continuaran organitzant els habituals actes amb motiu de Sant Jordi, Sant Joan i Temps de Flors, com també la Marxa de Torxes.
 
En l’àmbit territorial l’objectiu de la nova junta és continuar i ampliar la línia ja iniciada per l’anterior de estendre i fer arribar les accions i activitats d’Òmnium Gironès a tots els barris de Girona i a la resta de poblacions de la comarca, per exemple amb presència en les festes majors o organitzant-t’hi la Festa del Tió. En educació i cohesió la principal novetat és el projecte Arrelarreu, un projecte on alumnes de secundària nouvinguts expliquen i representen contes del seu país d’origen en la biblioteca i centre educatiu més proper. L’objectiu és treballar la llengua, fomentar la cohesió social i l’autoestima.
 
Per descomptat, totes aquestes línies de treball conflueixen en un punt que és la campanya per impulsar el procés que ha de dur Catalunya a constituir-se en un nou Estat. Precisament aquest procés ha ajudat que l’entitat compti actualment amb 1.840 socis al Gironès, un 65% més de socis que a inicis del 2014.
 
El nou equip de la junta d’Òmnium Gironès responsable de dur a terme aquest programa està format per: 
 
President: Sergi Font
Vicepresident: Josep Bosch
Secretària: Montse Forga
Tresorer: Joan Boladeras 
Vocal Comunicació: Teia Bastons
Vocal Cultura: Josep Masdevall
Vocal Cultura: Santi Morera de la Vall
Vocal Cohesió: Ricard Martorano
Vocal Educació: Jordi Rútia
Vocal Educació: Victòria Saget
Vocal Territori: Laia Vidal
Vocal Procés: David Martí