Música i record en la projecció del Pantalla Oberta d’homenatge a Ovidi Montllor

Actualitat

Albert Gàmez va interpretar versions d’Ovidi, en un improvisat homenatge al cantautor d’Alcoi i també a Montserrat Roig

El passat dijous 29 d’octubre va tenir lloc a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí la projecció de l’entrevista entre Montserrat Roig i Ovidi Montllor del programa Personatges de Televisió Espanyola del 1979. En aquesta entrevista Ovidi dóna a conèixer la seva faceta més personal -la seva infantesa, els seus pares, Alcoi- fins a la més professional -el treball com a cantant o actor-.  Montllor parla en aquesta entrevista de la seva manera d’interpretar un personatge o de composar una cançó, en una entrevista al que es considerava a ell mateix com un obrer de la paraula. 

La projecció organitzada per Pantalla Oberta i Òmnium Anoia, que va comptar amb més d’una vintena d’assistents, va cloure amb diverses interpretacions de peces musicals d’Ovidi com La samarreta o La fera ferotge per part del músic igualadí Albert Gàmez.

Improvisat homenatge a Montserrat Roig
L’acte va servir d’homenatge també a Montserrat Roig que ens va deixar fa 25 anys i es va lleigr un article de Josep M. Benet i Jornet en que es reivindicava la faceta i el treball de l’escriptora a la televisió. Amb el programa Personatges, Roig va entrevistar a 49 personalitats ben diverses, el que va suposar una entrada d’aire fresc en una televisió pública que ho necessitava després dels llargs anys dels franquisme.