La Confederació de Comerç reconeix Òmnium pel foment del català

Actualitat

La Confederació de Comerç reconeix Òmnium pel foment del català

Òmnium Cultural ha rebut aquest dilluns el reconeixement de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) pel foment del català en el comerç en el marc del 25è aniversari del Servei Lingüístic de l’entitat.

S’ha reconegut Òmnium per la “col·laboració ferma i compromesa en el foment de l’ús del català en el sector socioeconòmic”. Han recollit el guardó Montserrat Gimeno i Quim Torra, vocal i president de la junta directiva d’Òmnium, coincidint amb la commemoració del 25è aniversari del Servei Lingüístic de la CCC.

Òmnium ha col·laborat històricament en diverses campanyes impulsades pel Servei Lingüístic de la CCC i, de fet, des del 2009 totes dues entitats han signat anualment un conveni de col·laboració, per a la promoció mútua de campanyes i accions de normalització lingüística, entre d’altres.

D’altra banda, el XII Premi a la millor iniciativa lingüística del sector comercial – Memorial Mercè Canal han estat l’Associació de Càmpings de Girona i la llibreria La Font de Mimir, de Nou Barris (Barcelona), en les categories d’Entitats i d’Establiments, respectivament. Alhora, el Jurat ha atorgat el Premi extraordinari 2015 per l’aplicació del Pla d’assessorament d’“Oberts al català” a Fruites i Verdures Fififrut, parada de venda no sedentària de Terrassa. 

El reconeixement s’ha celebrat en la X Convenció del Comerç de Catalunya, en la qual ha presentat oficialment als dirigents del sector la targeta de fidelització “Compradors pel país”, una iniciativa que, sota el lema “Més a prop que mai”, té com a objectiu incentivar les compres en el comerç de proximitat. Més informació aquí.